Yıldırım Yeni Zelanda’daki terör saldırısını şiddetle kınadı

Yıldırım Yeni Zelanda’daki terör saldırısını şiddetle kınadı

Türkiye İnsan Hakları ve Etik Kurulu Üyesi Yasin Aşkın Yıldırım, Yeni Zelanda’da 2 Camiye yapılan saldırıyı şiddetle kınadı.

Volkan KARABAĞ / KARS MANŞET

Yıldırım, “Planlı olarak yürütüldüğü açık olan bu saldırgan tutumun İslamofobinin tedavi edilerek ortadan kaldırılması dünya huzuru için elzemdir. Bu olay karşısında dünya adeta üç maymunu oynuyor.” dedi.

Yıldırım, “İçinde yaşadığımız dünyada en ileri ve en kıymetli varlık olarak yaratılan insandır, insan dünyaya gelirken, bir takım hak ve hürriyetlere sahip olarak doğar.Dünyadaki tüm Müslümanların tehdit altında yaşamasına neden olan bu durum önlem alınmazsa  ülkeler ve halklar arasın da kin ve düşmanlığa sebep olacaktır. İnsani değerlere sahip herkesi yasa boğan bu olay karşısın da Tüm dünyanın tavır ortaya koymasını  Müslümanlar hakkın da konuşan politikacıların söylemlerini yeniden gözden geçirmelerini ve en ufak şüpheye dahi yer bırakmayacak şekil de kınamaya davet ediyorum.” diye konuştu.

Yıldırım daha sonra şu ifadelere yer verdi:

“Bu gerçeklerle İslam’da insan hakları ve özgürlükleri Allah tarafından güvence altına alınmıştır. İnsanın özgürlüğü Allah’ın emirlerine uyup, yasaklarından kaçınması yoluyladır. İslam’da bir kişiyi öldüren bütün insanlığı öldürmüş gibidir, şeklinde Allah’ın beyanı bulunmaktadır. Bu nedenle insan en değerli varlık olarak yaratıldığı gerçeği Kur’an’a dair yeniden ortaya çıkmaktadır. Yüz yıllardır savaşlara doymayan Dünya üzerinde hemen her çağda milyonlarca insan bir trajedinin parçası olmaktan kurtulamadı. Bugün hala sözüm ona ekopolitik denge gözeten dünya devi ülkeler ve onların maşası haline gelen terör örgütlerinin estirdiği savaş rüzgarları yer yüzünde kaosa yol açıyor. Bu  menfur saldırıda ölen kardeşlerimize Yüce Allah’tan rahmet ve tüm Müslümanlara sabırlar diliyorum.”

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler