Yıldırım'dan Kandil Mesajı

Yıldırım'dan Kandil Mesajı

KAI DERNEKLER FEDERASYONU GENEL BAŞKANI ERDOĞAN YILDIRIM’IN BERAT KANDİLİ MESAJI

Rahmet ve mağfiret ayı Ramazan-ı Şerife yaklaştığımızın habercisi, kurtuluş, af ve arınma gecesi olan Berat Kandilini erişmenin huzuru ve mutluluğu içindeyiz. Üç ayların içinde yer alan bu mübarek gecelerin verdiği, gönül dünyamızı temizleme, özümüze dönme, kendimize çeki düzen verme fırsatlarını iyi değerlendirmeliyiz.

Bu gece idrak edeceğimiz Berat Kandili bizlere her türlü kötülüklerden, çirkinliklerden uzaklaşmayı, tutkularımızın, bencilliklerimizin kısacası nefsimizin esaretinden kurtulup beratımıza nasıl kavuşacağımızın yol göstericisidir. Bu mübarek gecede beratımızı almamızın ancak Yüce Allah’ın rızasını kazanmakla ve Sevgili Peygamberimizin (SAV) bizlere miras bırakmış olduğu sünnetini ve ahlakî erdemleri hayatımıza yansıtmakla mümkün olacağının bilincinde olmalıyız.

Bu mübarek gece bizlere yüreğimizdeki sevgi ve merhamet duygularının yok olmasını engelleyerek; affedici, onarıcı ve bağışlayıcı olmayı öğretir. Çünkü Yüce Allah’ın sevgisine ulaşmak isteyen, daima yüreğinde sevgi ve merhamet taşır. Bu gecenin rahmetinden yararlanarak kin, nefret ve intikam duygularını aşmalı, kırdığımız kalpleri onarmalı ve kalplerimizi karartan her türlü kötülükten kendimizi arındırmalıyız.

Bu duygu ve düşüncelerle mübarek Berat kandilinizi kutlar, tüm İslam Âlemine, ülkemize, hemşehrilerime, birlik, beraberlik, barış getirmesini ve huzur içinde on bir ayın sultanı rahmet ve mağfiret ayı Ramazan-ı Şerife kavuşturmasını Cenabı Allah’tan niyaz ederim

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler