Yıldırım'dan 'Kurtuluş' Günü Mesajı

Yıldırım'dan 'Kurtuluş' Günü Mesajı

KAI Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Erdoğan Yıldırım, Ardahan’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 98’inci yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Yıldırım'ın yayınladığı mesaj şöyle:

"Yaklaşık 3000 yıllık bir geçmişe sahip olan Ardahan ilimiz adını Hazar Türklerinin bir kolu olan Arda Türklerinden almıştır. 1918 Brest-Litowsk Antlaşmasıyla Anadolu topraklarına katılan Ardahan, aynı yıl Mondros Mütarekesi ile ordumuzun çekilmesi sonucu, Ermeni ve Gürcülerin işgaline hedef oldu. Gürcüler Ardahan ve çevresindeki köyleri yağmalayarak insanları katlettiler. Ama İngilizlerin baskısıyla Gürcüler Ardahan’ı boşaltmak zorunda kaldılar. 
Ermeni ve Gürcülerin arasında kalan yöre halkının beklediği kurtuluş ümidi, 23 Şubat 1921 tarihinde Kurtuluş savaşımızla bütünleşen Kars ve çevresinin kurtarılması için hedeflenen harekâtta, Kazım Karabekir Paşa ve Halit Paşa Komutasındaki şanlı ordumuzun şehre girmesiyle gerçekleşti. Ardahan halkının büyük bir sevinçle karşıladığı Yüzbaşı Osman Bey'in komutasındaki Türk birlikleri Ardahan’a Türk Bayrağı çekerek Ardahan’ı da düşman işgalinden kurtarmış oldular.
66 yıl Kars iline bağlı bir ilçe olan Ardahan, 1992 yılında il haline getirildi. Ardahan ilimiz il olarak çok kısa bir geçmişe sahip olmasına rağmen, Bakü-Ceyhan-Tiflis Boru Hattının Ardahan’dan geçmesi, iki tane sınır kapısı olması tarihi ve doğal güzellikleri, turizm potansiyeli, 2009 yılında açılan Üniversitesiyle önemli bir il olmak için hızlı ve emin adımlarla yoluna devam etmektedir. 
Ardahanlı iş adamlarımızın bölgeye yapacağı yatırımlar, Sivil Toplum Kuruluşlarının çalışmaları ve hemşehrilerimizin gayretleriyle, bugün için en büyük sorun olan Ardahan ilimizdeki göçü önleyebilirsek, hedeflenen gelişimi daha kısa sürede gerçekleştirebileceğimiz kanaatindeyim. 
Bu duygu ve düşüncelerle Serhat şehrimiz Ardahan’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 98.yıldönümünü nedeniyle Ardahanlı hemşehrilerimi kutluyor, bugün bu topraklarda hür ve bağımsız yaşamamızı sağlayan şehitlerimizi minnet ve rahmetle anıyorum."

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler