Yıldırım'dan Miraç Kandili Mesajı

Yıldırım'dan Miraç Kandili Mesajı

KAI DERNEKLER FEDERASYONU GENEL BAŞKANI ERDOĞAN YILDIRIM’IN MİRAÇ KANDİLİ MESAJI

Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed’in ( S.A.V )  Mescid-i Haram 'dan Mescid-i Aksa'ya yolculuğunu ve Mecsid-i Aksa’da Yüce Allah ile buluşmasından oluşan Miraç mucizesi kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim'de ayetlerle anlatılmıştır. Miraç bütün dünyevi duygu ve hislerden arınarak temiz bir kulluğa yükselişin ifadesidir.

Rahmet ve bereketin bol olduğu mübarek gecelerimizden biri olan Miraç Gecesi biz inanlara huzura erişmenin, ruh ve gönül temizliğinin, ahlaki erdemlere yükselmenin ancak Yüce Allah’a bağlılıktan geçtiğini hatırlatmaktadır.

Hayatın akışı içinde yaşadığımız kin ve nefret duyguları, düşmanlıklar bazen insani duygularımızın önüne geçerek,  bizleri isteyerek ya da istemeyerek kötü davranışlarda bulunmaya yöneltmektedir. İşte bu kutsal gün ve geceler, bizlere kişisel ve toplumsal hayatımızda iman, ibadet ve ahlak bakımından kendimize çeki düzen verme, kendimize gelme, kendimizi yenileme fırsatı vermektedir. Birlik, beraberlik ve kardeşliğe ihtiyacımızın daha çok olduğu bu günlerde doğruluğun, dürüstlüğün, paylaşımın, hak ve hukuka saygının bizler için ne kadar değerli olduğunu unutmayalım. Bu mübarek gün ve gecelerin birlik ve beraberliğimize vesile olmasını sağlayalım.

Bu duygu ve düşüncelerle bu gece idrak edeceğimiz mübarek Miraç Kandilinizi kutlar, tüm İslam Âlemine, ülkemize ve hemşehrilerime huzur ve saadet getirmesini, hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ederim.

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler