Yıldırım’ın Kutlu Doğum Haftası Mesajı

Yıldırım’ın Kutlu Doğum Haftası Mesajı

Âlemlere Rahmet olarak gönderilen, Peygamberimiz Hz. Muhammet Mustafa (S.A.V.) Efendimizin dünyayı şereflendirdiği miladi doğum tarihi olan ve her sene 14-20 Nisan tarihleri arasında kutlanan 'Kutlu Doğum Haftası'na erişmenin huzur ve mutluluğunu yaşıyoru

Yıldırım’ın Kutlu Doğum Haftası Mesajı

Âlemlere Rahmet olarak gönderilen, Peygamberimiz Hz. Muhammet Mustafa (S.A.V.) Efendimizin dünyayı şereflendirdiği miladi doğum tarihi olan ve her sene 14-20 Nisan tarihleri arasında kutlanan ‘Kutlu Doğum Haftası’na erişmenin huzur ve mutluluğunu yaşıyoruz.

İnsanların karanlığın, zulmün, cehaletin içinde hapsolduğu dönemde; Yüce Allah’ı sevmenin, onun rahmeti ve mağfireti ile yaşamanın en kutsal kılavuzu olan Sevgili Peygamberimizin dünyaya gelişi ve peygamber olarak seçilişi tüm insanlık için bir dönüm noktasıdır. O’nun doğumu insanlığın umudu ve kurtuluş fırsatı olmuş, yaşam biçimi ve örnek kişiliği ise insanların kararan yüreklerini arındırmış ve aydınlatmıştır.

Şiddetin, nefretin, bencilliğin arttığı, insanların “biz” yerine “ben” diye düşündüğü, kardeşçe paylaşarak, barış içinde bir arada yaşama özlemlerinin her zamankinden daha fazla arttığı günümüzde, Sevgili Peygamberimizi doğru anlamak, O’nun davranışlarını, insan ilişkilerini özümsemek büyük önem taşımaktadır. Bu nedenle Sevgili Peygamberimizi doğru anlamak ve anlatmak, O’nun saygı, sevgi, kardeşlik ve hoşgörüyle dolu mütevazı kişiliğini örnek alarak yaşamımızı bu doğrultuda sürdürmek gayreti içinde olmalı, O’nun hatırası ve emanetine sahip çıkmalıyız. Peygamberimiz Hz. Muhammet Mustafa (S.A.V.) Efendimizin güzel ahlakı, bizim birlik ve beraberliğimizi güçlendirmemizde en önemli kaynağımızdır.

Sevgili Peygamberimizin dünyamızı şereflendirdiği “Kutlu Doğum Haftası” vesilesiyle tüm İslam âleminin ve tüm hemşerilerimin Kutlu Doğum Haftası’nı kutlar, bu mübarek günlerin dostluk, kardeşlik, birlik ve beraberliğimizi güçlendirmesini ve hayırlara vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ederim.

Önceki ve Sonraki Haberler