Yıldırım'ın Muharrem Ayı Mesajı

Yıldırım'ın Muharrem Ayı Mesajı

Kars Ardahan Iğdır Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Erdoğan Yıldırım'ın Muharrem Ayı Mesajı:

Yıldırım'ın Muharrem Ayı Mesajı

Kars Ardahan Iğdır Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Erdoğan Yıldırım'ın Muharrem Ayı Mesajı:

İslam Dininde en kıymetli 4 aydan biri olan ve aynı zamanda Hicri Takvimin ilk ayı olan Muharrem Ayını idrak etmiş bulunuyoruz. Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (SAV) " Allah'ın ayı" olarak nitelendirdiği Muharrem ayında, İslam dininin rahmet yüklü mesajlarını bütün insanlığa ulaştırmak için maldan, mülkten hatta canından vazgeçme pahasına ibret ve zorluklarla geçen bir yolculuğa çıkarak Mekke'den Medine'ye hicret etmiştir.Hz. Ömer’in halifeliği döneminde hicret, tarih başı olarak kabul edilmiş ve o günden itibaren İslam âleminde 1 Muharrem Hicrî Takvimin başlangıcı olarak kabul edilmiştir.

Sevgili Peygamberimizin adaletin ve doğruluğun yanından ayrılmayan torunu Hz. Hüseyin’in ve çoğu Ehl-i Beyt mensubu 70’ten fazla Müslümanın haksızlıklar karşısındaki onurlu mücadeleleri nedeni ile Kerbela'da şehit edildiği Muharrem ayının özellikle 10. gününün İslam aleminde ayrı bir önemi vardır. Bu olay Müslümanların ortak hafızasında büyük bir acının tarihidir. Bizler bugün geçmişte yaşanan bu üzücü olaylardan ders çıkarmalı birlik beraberlik, kardeşliğimizi korumak için her türlü tedbiri almalı ve bu duygularımızı daha da pekiştirmeliyiz.

Muharrem ayının diğer bir önemi ise; Dayanışma kültürünün hatırlandığı gün olan Aşure Günü'nü de içinde bulundurmasıdır. Muharrem ayı içinde yapılan Aşureler ve Aşure Günleri toplumumuzun kültürel altyapısını, dayanışma duygularımızı güçlendirmektedir. Türk toplumu acıyı da , sevgiyi de paylaşmayı bilmiştir. Bu birlik ve beraberlik ruhu yıkılmayacak, her koşulda ve her zaman devam edecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle Hz. Hüseyin ve Kerbelâ şehitleri olmak üzere bütün şehitlerimizi rahmetle anıyor, Muharrem Ayının; birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımızın daha da pekişmesine, dünyamızda yaşanan olumsuzlukların son ermesine, tüm İslam Alemine ve ülkemize barış, huzur ve mutluluk getirmesini Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum.

Önceki ve Sonraki Haberler