Yıldırım'ın Öğretmenler Günü mesajı

Yıldırım'ın Öğretmenler Günü mesajı

KARS ARDAHAN IĞDIR DERNEKLER FEDERASYONU GENEL BAŞKANI ERDOĞAN YILDIRIM'IN ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI

Yıldırım'ın Öğretmenler Günü mesajı

KARS ARDAHAN IĞDIR DERNEKLER FEDERASYONU GENEL BAŞKANI ERDOĞAN YILDIRIM’IN ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI

24 Kasım 1928 tarihinde Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk’ün Başöğretmen unvanını almasının 86. yıl dönümünde öğretmenlerimizin “Öğretmenler Günü” nü kutlamaktayız.

Hiç şüphesiz ki insanlığın kendini geliştirmek için keşfettiği en önemli vasıta eğitim olmuştur. Eğitimin de temel unsuru öğretmenlerimizdir. Öğretmenlik, bir insan yetiştirmenin verdiği mutluluğun ve manevi karşılığının bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyecek kadar saygın, sevgi ve fedakârlık mesleğidir.

Ailede başlayan eğitim sürecinin sonrasında öğretmenler her koşul ve şartta, fedakârlık ve cefakârlıkla yılmadan çalışarak bilginin üretilmesi, geliştirilmesi ve geleceğe aktarılması sürecinde çok önemli bir role sahip olmuşlardır. Seçtikleri bu kutsal mesleğin verdiği sorumlulukla her bir bireyi çocukluk dönemlerinden itibaren eğiten, öğreten, hayata hazırlayan öğretmenlerimiz, dünya var oldukça gelişimin ve ilerlemenin anahtarı olacaklardır. Cumhuriyetimizin kurulduğu günden bugüne kadar bütün imkânsızlıklara rağmen Türkiye’yi bu günlere taşıyan öğretmenlerimiz sayesinde Türkiye Cumhuriyeti güçlü ve saygın bir ülke olarak sonsuza kadar var olacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk ve ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimizi rahmetle anıyorum. Emekli öğretmenlerimize sağlıklı ve uzun ömürler diliyor, öğrencilerine verdikleri emek, gösterdikleri özveri, sabır ve hoşgörü ile halen görevlerini sürdüren öğretmenlerimizin de 24 Kasım “Öğretmenler Günü” nü kutluyorum.

Önceki ve Sonraki Haberler