Yılın annesi Sarıkamış'tan!

Yılın annesi Sarıkamış'tan!

Kars Sarıkamış'ta bedensel ve zihinsel engelli 6 çocuk annesi kadın, yılın annesi seçildi.

Sarıkamış Sarıkoza Girişimci Ev Hanımları Derneği ile Sarıkamış Muhtarlar Derneği Sarıkamış’ta en fedakar anne olarak gördüğü bedensel ve zihinsel engelli 6 çocuk annesi Nergiz Boztoprak’ı (47) yılın annesi seçti.

Sarıkamış Sarıkoza Girişimci Ev Hanımları Derneği Başkanı Derya Sadi ile Muhtarlar Derneği Başkanı Zeki Temur, Nergiz Boztoprak’ı tepe mahallesindeki evinde ziyaret ederek çeşitli hediyeler verip Anneler Günü’nü kutladı.

Bedensel ve zihinsel engelli olan Nergiz Boztoprak, bedensel engelli olan eşi Abdullah Boztoprak’la birlikte 25 yıllık evlilik hayatında  sağlıklı iki erkek,4 kız dünyaya getirerek onları büyük fedakarlıklarla büyütmüş.

Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından yaptırılan ev de barınan aile, yine Kaymakamlığın yardımlarıyla ayakta durmaya çalışıyor.

Dernek Başkanı Derya Sadi, yaptığı açıklamada, iki dernek olarak Sarıkamış’ın en fedakar annesi yani yılın annesi olarak Nergiz hanımı layık gördüklerini belirterek,”Nergiz abla hem bedensel hem zihinsel özürlü ve konuşamıyor. Ayrıca kocası da bedensel engelli. Bu sıkıntılara rağmen 6 tane pırıl pırıl çocuk doğurup bu evde yetiştirmeye çalışıyor.Bizde bu nedenle kendisini yılın annesi seçtik” dedi.

Muhtarlar Derneği Başkanı Zeki Temur’da, dernekler ve vatandaşlar olarak bu tür ailelere daha çok sahip çıkılıp hizmet edilmesi gerektiğini belirtti.

Nergiz Boztoprak’ın eşi Abdullah Boztoprak ise, eşinin çocuklara ve kendisine çok iyi baktığını söyledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler