Yılın en başarılı Federasyon Başkanı Erdoğan Yıldırım seçildi

Yılın en başarılı Federasyon Başkanı Erdoğan Yıldırım seçildi

Direksiyon Dergisince yılın en başarılı Federasyon Başkanı, Kars Ardahan Iğdır Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Erdoğan Yıldırım oldu.

Yılın en başarılı Federasyon Başkanı seçilen Erdoğan Yıldırım başarıya giden yolu Direksiyon dergisine şöyle anlattı:

DİREKSİYON: Sayın Başkanım, öncelikle sizi tanıyalım?

1969 yılında Kars’ta doğdum. İşletme Yüksek Lisansını yaptım. Daha sonra Siyaset ve Kamu Yönetimi doktoramı tamamladım. Mezuniyetten sonra aile şirketlerinin çeşitli kademelerinde görev aldım. Ankara’da inşaat, petrol, enerji ve gayrimenkul yatırım sektörlerinde faaliyet gösteren şirketlerin Yönetim Kurulu Başkanlığını sürdürüyorum. Kars Ardahan Iğdır Dernekler Federasyonu Genel Başkanlığının yanı sıra Ankara Ticaret Odası Yönetim ve Meclis Üyeliği ve Ankara’da faaliyet gösteren birçok sivil toplum kuruluşunda aktif görevlerde yer alıyorum. Evli ve 3 çocuk babasıyım.

DİREKSİYON :Kars Ardahan Iğdır Dernekler Federasyonu’nun kuruluş amacını anlatır mısınız?

Toplumsal hayat ve bu hayatın içinde verdiğimiz var olma mücadelesi ile isteyerek ya da istemeyerek doğduğumuz topraklardan çok, doyduğumuz topraklarda yaşam mücadelemize devam ediyoruz. Yaşam koşulları nedeniyle doğduğumuz topraklardan ayrılıp, doyduğumuz topraklarda hayatımıza devam ediyoruz. Doyduğumuz topraklarda yaşamımızı sürdürürken değerlerimizi, kültürümüzü, gelenek ve göreneklerimizi örfümüzü, adetlerimizi unutmamamız ve bizden sonra gelecek nesillere aktarmamız gerekiyor. Kars Ardahan Iğdır Dernekler Federasyonu da bu anlamda Ankara’daki Kars - Ardahan - Iğdırlıların sosyal ve kültürel birliğini, bütünlüğünü sağlamak, paylaşmayı ve dayanışmayı güçlendirmek amacı ile kurulmuştur. Kardeşlik duygularıyla beslenen bu bütünlük ve birliktelik içinde doğduğumuz topraklardan uzakta geleneklerimizi bizden sonra gelecek nesillere en iyi şekilde aktarmak için çalışmaktayız. 2005 yılında kurulan Federasyonumuzun Genel Başkanlık görevini 2008 yılından itibaren sürdürmekteyim. Sizin aracılığınız ile Federasyonumuzun kuruluş amacında emeği geçen kurucularımıza teşekkür ederim.

DİREKSİYON: Kars Ardahan Iğdır ile ilgili görüşlerinizi bize aktarabilirmisiniz.

Kars Ardahan Iğdır her zaman birlikte anılan üç değerli ilimiz. Dikkat ederseniz Kars Ardahan Iğdır haricinde başka üç il bir araya gelmemiştir. Bu nadide üç ilimiz kol kola, bir arada, kardeşçe yaşamıştır. Üçlüyüz, güçlüyüz. Bu üç il belki ismen, belki sınırlar olarak ayrıldı ama gönüllerimiz bir. Biz biriz her zaman da bir olacağız. Bu yüzden soğuk iklimin sıcak insanları olan hemşehrilerimle her zaman gurur duyuyorum.

Bölgemizin sahip olduğu güzellikler ve değerler sayılamayacak kadar çok. Kars tarihi içinde barındırıyor. Kurulduğu günden bu yana 23 medeniyete ev sahipliği yapan, aynı zamanda Kafkaslardan Anadolu'ya ilk giriş kapısı olan ve UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan, "dünya kenti", "medeniyetler beşiği", "40 kapılı şehir" olarak da adlandırılan Ani Ören Yeri’nin, dünyada sadece Alplerde ve Sarıkamış’ta bulunan kristali karın bölgemiz sınırları içinde olması bizler için gurur verici.

Kars’ta çok özel bir manevi değerimiz var. Ebu-l Hasan Harakani Hazretlerinin öğretilerini iyi anlamamız ve iyi anlatmamız lazım. Yunus Emre ve Mevlana öğrendiklerinin çoğunu Ebu-l Hasan Harakani Hazretlerinden aldıklarını belirtmişler. Bu denli büyük değerimize daha çok sahip çıkmamız gerekiyor. Sarıkamış’ta şehit olan 90.000 vatan evladımızı göz ardı edemeyiz, unutmamalı ve unutturmamalıyız. Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızın hassasiyetiyle önemleri algılandı daha fazla değer buluyorlar. Bizde Kars Ardahan Iğdır Dernekler Federasyonu olarak her yıl Aralık ayının son haftasında Ankara’da şehitlerimizin anısına mevlüd, panel, konferans gibi çeşitli etkinlikler düzenliyor, Ocak ayının ilk haftasında Sarıkamış’ta düzenlenen “Türkiye Şehitleriyle Yürüyor Anma Programı” na katılıyor, şehitlerimize olan vefa borcumuzu ödemeye çalışıyoruz.

Kars kazının, Kars kaşarının ünü Türkiye sınırlarını aştı. Sayın UDH Bakanımızın girişimleriyle son noktaya gelinen, tarihi Demir İpekyolu Projesi olarak da adlandırılan Bakü-Tiflis-Kars (BTK) demiryolu hattından yapılacak ilk resmi tren seferi Sayın Cumhurbaşkanımızın katılımıyla Kars’ın kurtuluşunun yıldönümü olan 30 Ekim'de Bakü'den başladı ve kesintisiz şekilde yeni hattan Kars'a kadar geldi. BTK Demiryolu hattı Kars ve ülkemiz için gurur kaynağı oldu ve çok önemli bir gelir kaynağı olacak.

“Cazibe Merkezleri Programı” adı altında yeni bir teşvik ve destek programında yer alan bölgelerden birisi de Kars- Ardahan- Iğdır ve Ağrı illerini kapsıyor. Bu illerimizde tarihi ve turistik potansiyelleri değerlendirip inanç turizmini, kış turizmini, yaz turizmini, yayla turizmini canlandırmak için her platformda belirttiğim gibi burada da sizin aracılığınız ile iş adamlarımızı bölgemizde yatırım yapmaya davet ediyoruz.

Ardahan sınırları içinde yer alan Damal Dağlarında yılın belli bölümünde net olarak izlenen Atatürk silueti Ardahan için çok önemli bir turizm kaynağıdır. Bir başka turizm kaynağı olan Damal bebeklerinin daha geniş kitlelerce tanınmasını sağlar isek hem Ardahan turizminin canlanmasını hem hanımlarımızın potansiyel iş gücüne katkıda bulunmalarını ve gelir elde etmelerini sağlamış oluruz. Ardahan ve Kars sınırları içinde yer alan, Doğu Anadolu bölgesinin en büyük tatlı su gölü olan Çıldır gölü yaz ve kış turizmi için önemli bir potansiyeldir. Ardahan’da yetişen binlerce çiçekten üretilen Ardahan balı yeterince tanınmamaktadır.

Bereketli topraklarında yetişen ve dünyaca ünlü olan tarım ürünleriyle Doğu'nun Çukurova'sı olan Iğdır doğal ve tarihi güzelliklerle doludur. Dünyada bir numara olan ve sadece bu bölgede yetişen Iğdır kayısısının hak ettiği değeri bulmadığını düşünüyorum. Teşvik paketinden ve cazibe merkezleri programından en iyi şekilde istifade edebilmek için, öncelikli olarak kültür, inanç, kış ve yaz turizminin, hayvancılığın ve var olan potansiyel kaynakların markalaştırılması ve daha iyi değerlendirilmesi gerekiyor.

Üç serhat şehrimizin tanıtılması, kalkınması ve bölgeye yatırımlar yapılması için Federasyon olarak ürettiğimiz projeleri Bakanımız ve Milletvekillerimizle paylaşarak katkı sağlamaya çalışmaktayız. Kars, Ardahan, Iğdır bunu fazlasıyla hak ediyor.

Bölgemizin kalkınması adına gösterdikleri hassasiyetten dolayı başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere Başbakanımıza, Bakanlarımıza, başarılı çalışmalarından dolayı UHD Bakanımıza, bölge Milletvekillerimize, Vali, Belediye Başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Türkiye güçlü bir ülke, her konuda emin adımlarla ilerliyor. Buna paralel olarak özellikle Sayın UHD Bakanımızın gerçekleştireceği projelerle bölgemizin açığının çok kısa sürede kapanacağına eminim.

Her fırsatta tekrarladığım gibi “Birlik ve beraberlikte rahmet ayrılıkta azap vardır”. Birlik ve beraberlik içinde olduğumuzda karşılaştığımız her engeli, her sorunu kolaylıkla atlatacağız. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın.

DİREKSİYON:Teşekkür ederiz Başkanım, başarılarınızın devamını dileriz.

Düşüncelerimi paylaşma fırsatı verdiğiniz için sizlere, yılın en başarılı federasyon başkanı olarak beni onurlandıran derginiz okuyucularına bende teşekkür ederim. Tüm okuyucularınıza ve hemşehrilerime sevgi ve saygılarımı sunarım.

yilin-en-basarili-federasyon-baskani-erdogan-yildirim-secildi-(1).jpgyilin-en-basarili-federasyon-baskani-erdogan-yildirim-secildi-(2).jpgyilin-en-basarili-federasyon-baskani-erdogan-yildirim-secildi-(3).jpgyilin-en-basarili-federasyon-baskani-erdogan-yildirim-secildi-(4).jpg

Kaynak: Sezgin Yıldız/Direksiyon Dergisi

Önceki ve Sonraki Haberler