Yılmaz Ani Yoluyla İlgili Konuştu!

Yılmaz Ani Yoluyla İlgili Konuştu!

Kars Ani harabeleri yolunda çalışmalara başladıklarını belirten Karayolları 18. Kars Bölge Müdürü Turan Yılmaz, Ani yolunun bir ayda tamamlanacağını söyledi.

KARAYOLLARI KARS BÖLGE MÜDÜRÜ TURAN YILMAZ; “SATI KAPLAMA BÖLGE KOŞULLARI İÇİN UYGUN DEĞİL”
Karayolları 18. Kars Bölge Müdürlüğü sınırları içerisinde bulunan yolların 2015 yılı sonuna kadar yolların asfaltlarının tamamlanması planlanıyor. 
Karayolları 18. Bölge Müdürü Turan Yılmaz, Ani Harabeleri yolunda 15 kilometrelik yama yaptıklarının ay sonuna kadar da Ani Yolu’nun bitireceklerini belirtti.
Kars’ta kış koşullarından dolayı özellikle satı kaplama asfalt yollarda bozulmalar olduğuna dikkat çeken Kara Yolları 18. Bölge Müdürü Turan Yılmaz, “Yollarda çalışmalar devam ediyor. Çok ağır kış koşulları yaşıyoruz bölgemizde, yaklaşık olarak 110 defa donma çözülme olduğu bir bölge. Tabi bunun yanında buzla mücadele tuzla buzu çözüyoruz. Ağır taşıt trafiği de eklenince yollarımız da kış koşullarını geçtiğimiz zaman sati kaplamada ciddi bozulmalar oluyor” dedi.
“SATI KAPLAMA BÖLGE KOŞULLARI İÇİN UYGUN DEĞİL”
saati kaplama bölge koşulları için uygun bir kaplama çeşidi değil diyen Yılmaz, “Satı kaplamanın normal ömrü bir sezondur. Ama bizde yollarımız oldukça deforme olmuş. Ekonomik ömrünü doldurmuş. Yeni yol yapılmasına ihtiyaç var. Ve kaplama olaraktan BSK öneriyoruz. Ama ödenek yetersizliğinden, kaynakların yetersizliğinden dolayı satı kaplama yapıyoruz. Yani günü kurtarmak anlamında BSK’nın maliyeti satı kaplamanın maliyetinden çok daha fazladır. Bunun için satı kaplama yapıyoruz” diye konuştu.
“BU YIL YOLLARA ERKEN BAŞLADIK”
Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan Kars ziyaretleri öncesinde bozuk yolların onarıma başladıklarını ifade eden Bölge Müdürü Turan Yılmaz, “Biz bu sene çok erken başladık, yollarımızda ciddi bozulmalar vardı. Deformasyonlar vardı. Neredeyse Ocak ayın sonunda, diğer bölgeler Nisan, Mayıs’ta bakım onarıma başlarken, biz Sayın Başbakanımızın ve Sayın Cumhurbaşkanımızın gelmesi münasebetiyle Ocak ayının sonunda başladık. Düne kadar 12 bin tona yakın planetimizde yama malzemesi harcadık hepsi de sıcak malzeme, sıcak kaplama ile onarımlarımızı yaptık standart yapmaya çalıştık. Tabi kış koşullarında sulu zeminlerde bunu yapmakta çok güç, zemin hazırlamak onu tutturmak oldukça güç” şeklinde konuştu.
“ANİ YOLU BİR AY SONRA TAMAMLANACAK”
Kars Ani harabeleri yolunda çalışmalara başladıklarını belirten Karayolları 18. Kars Bölge Müdürü Turan Yılmaz, Ani yolunun bir ayda tamamlanacağını söyledi.
Ani yolunun gidilecek gibi olmadığını kaydeden Yılmaz, özetle şunları söyledi:
“Ani yolunun 15 kilometresi çok bozuktu, gidilecek gibi değildi. Çoğu yerde biz serim yaptık 15 kilometre, çok kritik olan 15 kilometreyi yaptıktan sonra peyder pey ileriye doğru ekiplerimiz gidecek bir ay içerisinde de orayı tamamlarız. Tabi bu çalışmalarımız da hava koşullarını da göz önünde bulunduruyoruz. Yağmurlu ve karlı havalarda çalışma şartlarımız çok zor oluyor.”

yilmaz-acikladi-(1).jpgyilmaz-acikladi-(2).jpgyilmaz-acikladi-(2).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler