Yolcu şikayetlerine cevap!

Yolcu şikayetlerine cevap!

Kars Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Kıyas Alp son günlerde şehir içi ve şehirler arası ticari taksi şoförlerinin yolcu taşıdıkları zaman taksimetre açmadıkları yönündeki yolcuların şikayetlerine cevap verdi.

Yolcu şikayetlerine cevap!

Kars Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Kıyas Alp son günlerde şehir içi ve şehirler arası ticari taksi şoförlerinin yolcu taşıdıkları zaman taksimetre açmadıkları yönündeki yolcuların şikayetlerine cevap verdi.

Oda Başkanı Alp, yaptığı açıklamada, “Son günlerde taksimetre konusunda çok şikâyet geliyor. Vatandaştan. Özellikle uçaktan inen vatandaşlardan şikâyet geliyor. Biz taksimetreleri ayarlattık. Taksimetrelerle esnaflarımız açmıyor. Açmadığı için de şehir içinde 10 lira vatandaştan alıyorlar. Vatandaşta şikâyetlerini bize bildiriyor. Biz gereken cezai işlemleri uyguluyoruz. Ama bu konuda benim trafik şubesinden ricam var. Bundan sonra her gün taksimetre uygulamasını yapsalar bence vatandaşta şikâyetçi olmayacak ve taksicilerde taksimetrelerini ona göre açacaklar. Bu konuda özellikle havaalanından gelen taksilerden çok şikâyet var. Onun için bu işin üzerinde sayın trafik şube müdürümüzün özellikle durmasını rica ediyoruz.” dedi.

Alp ayrıca, “Bunun için tüm uygulamaların yapılması gerekiyor. Yabancı insanlar geliyor, taksiye biniyor, taksimetresini açmıyor. Başka yerlere götürüyorlar. İki gün önce 84 plakalı havaalanında çalışan taksinin şikâyetini HSBC görevli arkadaşlar bize şikâyette bulundu. Aynı zamanda belediye başkan yardımcımız Yakup Yıldız’ın bana telefon ettiğine göre şehir merkezinde de taksimetre açmadıklarını vatandaşın şikâyetçi olduğunu bize bildirdi. Bu konuda görev yapmamız için trafik şubesi jandarma ekipleri bize yardımcı olması gerekiyor

vatandaşında rahatı ve huzuru için. Biz resmi yazı da yazacağız jandarma ve bölge trafiğine, şehir içi trafiğine. Emniyet müdürümüz, trafik şube müdürümüz zaten bu konuda duyarlıdır. Görevlerini yaptıklarına inanıyorum.” şeklinde konuştu.

K belgesiyle ilgili de açıklama yapan Alp, “K belgesiyle ilgili ulaştırma bölge müdürlüğünü biz buraya getirdik birlik başkanımızla. Ticaret odası ile anlaştık.  Ticaret odası şuan da K belgelerini veriyor. Şehir içinde çalışan kamyonet, şehir dışında çalışan kamyonlar onlar K belgelerini almadıkları gibi korsanla çalışıyorlar. Onun için bu konuda jandarma ve trafik ekiplerimizden ricam var. Bunlarında uygulamasını yapsınlar. Ve almayanlara da gereken cezayı versinler. Zaten kanun yıllardır çıkmış. Korsan çalıştıranlar da var. Bu konuda vergi dairemizde hayvan pazarında çalışan kamyonetlerin denetimini yaparsa korsan arabacılıkta kalkar. Vergisini veren esnafın ekmeğiyle de oynamazlar.” diye konuştu.

Alp, D belgesi konusuyla ilgili de şöyle konuştu:

“D belgesi ile ilgili trafik komisyonunda zaten müracaat edenler, kararlarla birlikte ulaştırma bölge müdürlüğüne gidip alıyorlar. Ama diyelim ki 600 tane üyemiz var. Bu 600 tane üyenin 200’ü almıştır ilçelere dâhil. 400’ü almamıştır. Bu da almayanlara hakaret oluyor. Onun için bu D belgeleri üzerinde de gerekli yerlerde uygulama yapmaları daha uygun olur.

Bu konuda sosyal güvenlik kurumun görev düşüyor. Şoförlük yapan esnafımızın sigortaları olup olmadığını taksilerde, minibüslerde, şehir içi dolmuşlarda, kamyonlarda, otobüslerde, sosyal güvenlik kurumu uygulama yaparsa vatandaşında hakkı kaybolmaz. Ve sigortasız çalışan esnafımızda sigortalı olur. Daha yararlı olacağını sanıyorum. Sosyal güvenlik kurumu müdürümüzün de bu konuya el atması gerekiyor.”

Alp son olarak aidat meselesine değindi. Alp, “Bize kayıtlı üyelerin aidatları yılda bir defa asgari ücretin yüzde 10 aidat ödemesi gerekiyor. Bu konuda da hiçbir üyemizin ödemediğini görüyorum. Ödemedikleri için odamızın da sıkıntıya giriyor. 1 Haziran 2014 de kadar borçlarını ödemeyenlerin hacze verip arabalarını bağlatacağım. Tüm esnafımız borçlarını ödesinler. Burada 10 gün müsaade ediyorum. 10 gün sonra hepsini hacze verip arabalarını tek tek bağlatacağım. Bu konuda da duyarlı olsunlar.” açıklamasını yaptı. kha

Önceki ve Sonraki Haberler