'Yüksek Hızlı Tren, Ülkemizin En Doğusuna da En Güneyine de Gidecek'

'Yüksek Hızlı Tren, Ülkemizin En Doğusuna da En Güneyine de Gidecek'

Bakan Arslan, "İnşallah, 2018 sonunda Ankara-Sivas arası yüksek hızlı treni bitirmiş ve Sivas`ı İstanbul`a kadar yüksek hızlı tren ile bağlamış olacağız" dedi.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ile Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz Sivas’ta düzenlenen "Kadınlar Soruyor" adlı konferansa katıldılar.

Bakan Arslan, Sivas'a gelecek yüksek hızlı tren çalışmaları hakkında bilgi  vererek, "İnşallah, 2018 sonunda Ankara-Sivas arası yüksek hızlı treni bitirmiş ve Sivas'ı İstanbul'a kadar yüksek hızlı tren ile bağlamış olacağız." dedi.

Kadınların demir yolu sektöründe idarecilikte olmasına önem verdiklerini dile getiren Arslan, kadınların kendilerini buna hazırlaması gerektiğini ifade etti.

Arslan, "Hedeflerimiz var. Bu hedeflere sağlıklı bir şekilde yürüyebilmemiz için de tek merkezden yönetilmemiz lazım. Onun da kararını vatandaşın vermesi lazım." diye konuştu.

İstanbul'a yapılacak 3. havalimanını bütün dünyanın kıskançlıkla izlediğini ve "bunu nasıl engellerim" diye uğraştığını dile getiren Arslan, "Gıptayla izledikleri bir şey daha var. Amerika Birleşik Devletleri'nde yüksek hızlı tren diye bir şey yok. Yüksek hızlı tren bizim ülkemizde var ve Sivas'a geliyor. Ama Sivas ile de kalmayacak, ülkemizin en doğusuna da gidecek, güneyine de gidecek, bundan hiç şüpheniz olmasın." açıklamasında bulundu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler