Yunus Kılıç: “Türkiye tarımsal hasılada dünyada 7. ve Avrupa’da 1. sırada”

Yunus Kılıç: “Türkiye tarımsal hasılada dünyada 7. ve Avrupa’da 1. sırada”

Prof. Dr. Yunus Kılıç, 2002’de Türkiye tarımsal hasılada dünyada 11. sırada ve Avrupa’da 4. sırada iken, bugün çiftçilerimizin gayretleri ve AK Parti hükümetlerinin destekleriyle dünyada 7. ve Avrupa’da 1. sırada olduğunu söyledi.

Volkan KARABAĞ / KARS MANŞET

Kars Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Yunus Kılıç, Dünya Çiftçiler Günü münasebetiyle, tamamı kadın ortaklı olan 108 üyeli S.S. Gönen Merkez Hasanbey Tuzakçı Tarımsal Kalkınma Kooperatifi başkanı Berrin Var ve beraberindeki 15 kişilik heyeti kabul etti.

Kooperatif hakkında bilgilendirmede bulunan Başkan Var, tamamı kadın ortaklardan teşekkül eden kooperatifin 2012 yılında kurulduğunu, koyunculuk, tıbbi aromatik bitkiler ve ata tohumu üretimi alanlarında faaliyet gösterdiğini ve bu güne kadar çok başarılı faaliyetler sergilediklerini ifade etti.

Ziyaretlerinden dolayı memnuniyet duyduğunu ifade eden Komisyon Başkanı Prof. Dr. Yunus Kılıç, kendilerinin ve tüm çiftçilerimizin dünya çiftçiler gününü kutladı. Bu günün tüm çiftçilerimiz için hayırlı, bereketli ve kazançlı üretimlere vesile olması dileğinde bulundu.

Kılıç, “AK Parti hükümetlerinin ilk yıllarından beri Sayın Cumhurbaşkanımızın “Kırsalı kalkındırmadan ülkeyi kalkındıramayız” söylemiyle kırsala olan bakışımız, ilk günkü heyecan ve sıcaklığıyla devam etmektedir. Bundan sonra da öncelikli alanlarımızın başında olmaya devam edecektir. 2002 yılında kırsalda kişi başına düşen milli gelir 1000$ civarında iken bu gün 3500$ olması bunun en önemli göstergelerindendir. Bu bakış açısıyla yapacağımız desteklemelerle yakın bir gelecekte çiftçimizin, üreticimizin refah seviyesinin daha da yükseleceğine ve yaşadıkları alanlarda mutlu olacaklarına inanmaktayız. Hükümetimiz tarafından her bütçe döneminde üreticiye ayrılan payın artmasının sebebi de budur” dedi.

Gıda güvenliğimizin teminatının çiftçiler olduğunu, hatta onlar olmadan aç kalınabileceğinin bilindiğini, çiftçisiz bir ülkenin verimsiz toprağa benzediğini belirten Kılıç, 2002’de Türkiye tarımsal hasılada dünyada 11. sırada ve Avrupa’da 4. sırada iken, bugün çiftçilerimizin gayretleri ve AK Parti hükümetlerinin destekleriyle ülkemizin dünyada 7. sıraya ve Avrupa’da ise 1. sıraya yükselmesinin, geleceğimizin daha güzel olacağına dönük umutlarımızı artırmakta olduğunu, üretimden hasada her aşamada çiftçileri desteklediklerini ve 2023 hedeflerine adım adım ilerleme kaydettiklerini sözlerine ekledi.

Ziyaret hatıra fotoğrafının çekimi ile sona erdi.

yunus-kilic-“turkiye-tarimsal-hasilada-dunyada-7.-ve-avrupa’da-1.-sirada”-(1).pngyunus-kilic-“turkiye-tarimsal-hasilada-dunyada-7.-ve-avrupa’da-1.-sirada”-(4).pngyunus-kilic-“turkiye-tarimsal-hasilada-dunyada-7.-ve-avrupa’da-1.-sirada”-(2).pngyunus-kilic-“turkiye-tarimsal-hasilada-dunyada-7.-ve-avrupa’da-1.-sirada”-(3).pngyunus-kilic-“turkiye-tarimsal-hasilada-dunyada-7.-ve-avrupa’da-1.-sirada”-(5).png

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler