Yurdakoş: Kazım Paşa Kars'ta Adı İle Yaşıyor

Yurdakoş: Kazım Paşa Kars'ta Adı İle Yaşıyor

AK Parti Kars İl Başkanı Ali Şakir Yurdakoş, Kars'ın kurtarıcısı Kazım Karabekir Paşa'nın ölümünün 67. Yılı nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Yurdakoş: Kazım Paşa Kars'ta Adı İle Yaşıyor

AK Parti Kars İl Başkanı Ali Şakir Yurdakoş, Kars’ın kurtarıcısı Kazım Karabekir Paşa’nın ölümünün 67. Yılı nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Başkan Yudakoş , Kazım Karabekir Paşa’nın İran, Irak ve Kafkasya cephelerinde görev almasını takiben, I. Dünya Savaşı’nın sonunda Rus ve Ermeni mezalimine maruz kalan Doğu vilayetlerinin yanı sıra, Rusların elinde bulunan Kars ve Gümrü’yü kurtararak, muzaffer bir komutan unvanını aldığını hatırlattı.

Karslılar olarak Kazım Karabekir’i rahmet ve minnetle andıklarını ve Kazım Paşa’nın Kars’ta adı ile yaşadığını da belirten Başkan Yurdakoş mesajında: “Doğu’nun kurtarıcı ve Gazi Mustafa Kemal’in en önemli silah arkadaşlarından biri olan Kazım Karabekir Paşa’yı her yıl olduğu gibi bu yılda rahmet ve şükranla anıyoruz. Bu nedenle kedisinin ebediyete intikal ettiği her 26 Ocak’ta resmi törenle anarak yad ediyoruz. Karslılar Kars’ın kurtarıcısı Kazım Karabekir’i asla unutmamaktadırlar. Karslılar aynı zamanda il genelinde caddelere, sokaklara, okullara ve birçok yere ‘Kazım Karabekir Paşa’ adını vermekten dolayı da gurur duymuşlardır. Kısacası Paşa Kars’ta adı ile de yaşadığı gibi, Kars’ın kurtarıcısı olarak gönüllerde yaşıyor. Bizlerde ölümünün 67. Yılında Kazım Karabekir Paşa’yı rahmet ve minnetle anıyoruz. Ruhları şad oldun.” dedi.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler