Yurdakoş’un Kutlu Doğum Haftası mesajı

Yurdakoş’un Kutlu Doğum Haftası mesajı

AK Parti Kars İl Başkanı Ali Şakir Yurdakoş, Kur'an-ı Kerim'in, insanlara Hazreti Muhammed'i örnek almaya ve onun sünneti etrafında bir araya gelme çağrısında bulunduğunu bildirdi.

Yurdakoş’un Kutlu Doğum Haftası mesajı

AK Parti Kars İl Başkanı Ali Şakir Yurdakoş, Kur’an-ı Kerim’in, insanlara Hazreti Muhammed’i örnek almaya ve onun sünneti etrafında bir araya gelme çağrısında bulunduğunu bildirdi.

Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Yurdakoş, Türkiye’de bu hafta dolayısıyla 1989 yılından bu yana etkinlikler yapıldığını hatırlattı.

Kutlamalardaki en büyük amacın, İslam dini ve onun peygamberi Hazreti Muhammed’in insanlığa çağrısını etkin bir biçimde duyurmak, hoşgörü, sevgi, birlik, beraberlik ve güzel ahlak çağrısını bir kez daha hatırlamak ve hatırlatmak olduğunu vurgulayan Yurdakoş, şunları kaydetti:

“Bu açıdan rahmet peygamberini sevmeli, tanımalı, onun insanlığın kurtuluşu, huzur ve refahı için sergilediği örnek yaşantısını, ahlakını, hoşgörü ve merhametini kendi yaşantımızda rehber edinmeliyiz. Şu unutulmamalıdır ki yüce kitabımız Kur’an dahi bizleri O’nu örnek almaya çağırmakta, sünneti etrafında bir araya gelme çağrısı yapmaktadır. Bu yüzden af ve hoşgörü sahibi olan ve ‘Ben güzel ahlakı tamamlamak üzere gönderildim’ diyen rahmet ve sevgi peygamberini toplumsal barışımız, birlik ve beraberliğimiz açısından kendimize örnek almalı, onu daha iyi tanımalı ve sevmeli, verdiği mesajı çok iyi idrak etmeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle tüm Karslıların haftasını kutluyor, bu haftanın İslam alemine ve tüm insanlığa hayırlar getirmesini diliyorum.”

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler