Yurdakoş'un Zafer Bayramı Mesajı

Yurdakoş'un Zafer Bayramı Mesajı

AK Parti Kars İl Başkanı Ali Şakir Yurdakoş, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetler Günü nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı.

Yurdakoş mesajında, büyük zaferin 93. Yılını her yıl olduğu gibi bu yılda büyük gururla kutladıklarını belirterek Zafer Bayramının 1922 yılının 26 Ağustos'unda başlayıp, 30 Ağustos'ta Dumlupınar'da Mustafa Kemal'in başkumandanlığında zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Muharebesi'ni (Büyük Taarruz) anmak için kutlanan bir bayram olduğunu hatırlattı.

30 Ağustos’un günümüzden 93 yıl önce kazandığımız destansı zaferin adı olduğunu da mesajında ifade eden Yurdakoş: “Dünyanın büyük güçlerini dize getiren ve Türk Milleti’nin gerçek karakterini bir kez daha dosta ve düşmana gösteren 30 Ağustos zaferi, milletimizin ve kahraman ordumuzun açtığı altın bir sayfadır. Bu zafer, yok edilmeye ve elinden bağımsızlığı alınmaya çalışılan bir milletin var olma mücadelesinin göstergesidir.

Bu zafer; Atatürk’ün önderliğinde, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğü, devletin varlığı ve bağımsızlığı temelinde mücadele edenlerin, yokluğa, yoksulluğa, haksızlığı, işgale ve zulme baş eğmeyenlerin, inananların zaferidir. Çok zor koşullara rağmen kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin ilerlemesi, yüceltilmesi ve gelişmesi için demokrasi en uygun rejimdir. Bu nedenle demokrasiyi koruyup kollamak, geliştirmek hepimizin görevi olmalıdır.

Son dönemlerde artarak devam eden, askerlerimizin ve polislerimizin bazılarının şehit olmasına bazılarının da gazi olmasına neden olan terör faaliyetlerini de kınıyorum. Türkiye’nin birlik ve bütünlüğünü sağlamak için dil, din ve mezhep ayrımı yapmaksızın milli birlik ve beraberlik içinde olmalıyız.

Bu duygu ve düşüncelerle; kutsal vatanımızın varlığı ve bağımsızlığının dünyaya kabul ettirildiği 30 Ağustos Zaferi’nin 93. yıldönümünde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün kurucu kahramanları, büyük Türk milleti için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi şükran ve minnet duygularımla anıyor ve milletimiz ve onun içinden çıkan Türk Ordusunun zafer bayramını AK Parti Kars İl teşkilatı adına kutluyorum.”dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler