Yurt dışından gelen Türk vatandaşlara kitap dağıtıldı

Yurt dışından gelen Türk vatandaşlara kitap dağıtıldı

Malta ve İrlanda’dan getirilen 219 Türk vatandaşının Koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında Kars’taki yurtta karantinası devam ediyor.

Koronavirüs tedbirleri nedeniyle yurt dışından getirilen vatandaşlar Kars’ta Kredi ve Yurtlar Kurumu'na (KYK) ait İpekyolu Yurdunda karantina sürelerinin dolmasını bekliyor.

Yurtta kaldıkları sürede boş vakitlerini geçirebilmeleri için Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu tarafından gönderilen mektup ve edebiyat, tarih eserlerinden oluşan kitaplar yurt görevlileri tarafından misafirlere dağıtıldı.

Bakan Kasapoğlu’nun gönderdiği mektupta şu ifadeler yer aldı: "Yurdumuza hoş geldiniz. Bugüne dek ülkemizdeki evlatlarımıza yuva olan yurtlarımız, bugün sizlere ev sahipliği yapıyor. Sizleri burada çok daha güzel sebeplerle ağırlamayı dilerdik. Fakat bugün dünya gibi ülkemizin de içinde bulunduğu zor ve meşakkatli durum, yaşadığımız bu süreci zorunlu kıldı. İnanıyorum ki bu mücadeleyi el birliğiyle kazanacağız. O vakit, büyük bir özveriyle sizlere yuvalarını açan bu gençlerimizle, sizleri aynı sofrada buluşturacağımız organizasyonlar tertip edeceğiz. Fakat öncelikle içinde bulunduğumuz süreci Kurallara uyarak başarıyla tamamlamalı ve muvaffak olmalıyız. Tarihin gördüğü en büyük sınavlardan birini veren insanlığın bu mücadeleden en yakın zamanda galip olarak ayrılmasını temenni ediyorum. Bu süreçte yol arkadaşlığı yapacağınızı ümit ettiğim bu kitap, size armağanımızdır. Beğenerek okumanızı dilerim. Tedbir, hayat kurtarır. Bu geçici ayrılık, çok daha güzel günler için mecburi bir moladır. Sabır ve anlayışınız için her birinize teşekkür ediyor; en kısa zaman da sağlıkla sevdiklerinize kavuşmanızı diliyorum. Allah'a emanet olunuz.”

Yurtlarda sunulan hizmetlerden memnuniyet duyan misafirler, hediye edilen kitapları okuyarak hem boş vakitlerini değerlendiriyor hem de kitap kültürlerinin gelişmesine katkıda bulunuyor.

Karantina sürecinde devletin her şeylerine yardımcı olduğuna dikkat çeken misafirler, gönderilen kitaplar sayesinde güzel zaman geçireceklerini belirterek, Vefa Sosyal Destek Grubuna ve yurt görevlilerine teşekkür ettiler.

yurt-disindan-gelen-turk-vatandaslara-kitap-dagitildi-(1).jpgyurt-disindan-gelen-turk-vatandaslara-kitap-dagitildi-(2).jpgyurt-disindan-gelen-turk-vatandaslara-kitap-dagitildi-(3).jpgyurt-disindan-gelen-turk-vatandaslara-kitap-dagitildi-(4).jpgyurt-disindan-gelen-turk-vatandaslara-kitap-dagitildi-(5).jpgyurt-disindan-gelen-turk-vatandaslara-kitap-dagitildi-(6).jpgyurt-disindan-gelen-turk-vatandaslara-kitap-dagitildi-(7).jpg

Önceki ve Sonraki Haberler