Yürüme Engelli Kadın Muhtarın Büyük Başarısı

Yürüme Engelli Kadın Muhtarın Büyük Başarısı

Eşi görme, kendisi yürüme engelli olan Hacer İnci Özbey, yerel seçimlerde Isparta'nın Sidre mahallesi muhtarı seçildi.

Yürüme Engelli Kadın Muhtarın Büyük Başarısı

Eşi görme, kendisi yürüme engelli olan Hacer İnci Özbey, yerel seçimlerde Isparta’nın Sidre mahallesi muhtarı seçildi.

Isparta’da, doğuştan görme engelli Mehmet Ali Özbey’le 13 yıl önce evlenen ve kendisi de yürüme engelli olan Hacer İnci Özbey, 30 Mart’ta yapılan yerel seçimlerde aday olduğu Sidre Mahallesi’nin muhtarı seçildi. 44 mahallede seçilen 7 kadın muhtardan biri olan Özbey, eşinin gören gözleri olurken, eşi de onun yürüyen ayağı oldu. Mahalle seçmeninin yüzde 80’inin oyunu alan Özbey, şimdi hem mahallesinin hem de engellilerin sesi olmak istediğini söyledi. Eşiyle birlikte mahalle muhtarlığına gelen Özbey, muhtarlığın hemen karşısında zihinsel engellilerin eğitim gördüğü merkezi ziyaret etti. Burada engelli çocukların anneleri tarafından ilgiyle karşılanan Özbey, engellilerin sorunlarının çözümünde birlikte hareket edeceklerini söyledi. Mahallesine hizmet aşamasında ihtiyaç olduğunu gördüğü için muhtarlığa aday olduğunu anlatan Muhtar Özbey, şöyle konuştu: "19 yıllık belediye çalışanıyım. Tecrübem var. Belediyecilik hizmetlerinden faydalanarak bir şeyler yapabileceğimi mahalle halkına göstermek istedim. Mahalle halkı beni destekledi.Onları mahçup etmeyeceğim."

İnsanın istedikten sonra her şeyin üstesinden geleceğini belirten Özbey, sözlerini şöyle sürdürdü: "Öncelikle engelli olsun, sağlam olsun farketmez. İnsanın bir şeyi istemesi önemli. Bir hedefe ulaşmak istiyorsa, bir yol kapalı olsa bile diğer yol mutlaka açılacaktır. Engellilerde özgüven daha fazla. Yapamaz dediklerinde daha fazla hırslanıyorlar. Ben de bunu yaptım. Vatandaşları tek tek ziyaret ettim. Beni aralarında görmek istediklerini söylediler. Bunu da halkımızla başardık."

Bundan böyle kentteki tüm engellilerin sesi olacağını ifade eden Özbey, sözlerine şöyle devam etti: "Mahallemizdeki engelli merkezinde eğitim görenler sorunlarını anlatabilecek durumda değil. Zihinsel engelli oldukları için onlara daha büyük saygım var. Bazı engelli annelerimizden duydum. 'Benim çocuğum ne olacak ileride?' korkusunu benimle yendiklerini söylediler. Onlara umut ışığı olduğumu söylediler. Her engelli birşeyler yaparak bir noktaya gelebilir.”

O BENİM GÖZLERİM BEN ONUN AYAĞI OLDUM

Özbey’in 13 yıllık eşi görme engelli Mehmet Ali Özbey de, "Omuz omuza verdikten sonra, engellilerin neler yapabileceğini ispatlamış bulunuyoruz. O benim gözüm ben onun ayağı olarak bu sürece başladık. Mahallelinin bizlere verdiği destek çok önemliydi. Azımsanmayacak oy almadık. Bu yüzden mahalleliye tek tek teşekkür ediyoruz. Engel hiçbir şeye engel değil. Eşim kendine güvendi. Muhtar adayı olarak vatandaşın karşısına çıktı ve kendisini ispatladı" diye konuştu.

basliksiz-16.gif

Önceki ve Sonraki Haberler