Zabıtadan dilenci operasyonu

Zabıtadan dilenci operasyonu

Operasyon sırasında zabıta ekiplerine direnen dilenciler toplanarak zabıta müdürlüğüne götürüldüler.

Zabıtadan dilenci operasyonu

Kars Belediyesi zabıta ekipleri, cami önleri ve kaldırımlarda vatandaşların duygularını sömürerek para isteyen dilencilere yönelik geniş çaplı operasyon yaptı. Operasyon sırasında zabıta ekiplerine direnen dilenciler toplanarak zabıta müdürlüğüne götürüldüler.

Kars’ta bulunan cami önleri ve işlek caddelere, diğer illerden geldikleri belirlenen dilencilerin sayısının artması ve şikayetler Zabıta Müdürlüğünü harekete geçirdi. Halktan gelen tepkileri de dikkate alan ekipler, operasyon başlatarak halkın yoğun olduğu bölgelerde dilenci avına çıktı. Halkın dini duygularını istismar ederek dilenenleri tek tek toplayan ekipler bundan sonra da bu yöndeki çalışmaların artacağına dikkat çektiler.

Yanlarında dilendirdikleri çoğu bebek, küçük yaşta çocuklarla zabıta müdürlüğü merkezine götürülen dilenciler üzerleri aranarak topladıkları paralara tutanakla el konuldu.

Gerçekleştirilen operasyona ilişkin açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, “Son dönemde kent merkezinde dilenci sayısında oldukça fazla oranda artış oldu. Çoğu diğer illerden gelen dilenciler, vatandaşlarımızın insani ve dini duygularını sömürerek vatandaşlarımızı rahatsız ediyorlar. Dilencilik yapan bu kişilerin yanlarında bulundurdukları bebeklere özellikle dikkat çekmek istiyoruz. Birçok vatandaşımız, kucağında özellikle bebek olan dilencilere acıyıp para veriyorlar. Vatandaşlarımız bu duruma itibar etmesinler. Vatandaşlarımızdan ricamız, özellikle kucağında bebek olan dilenci gördüklerinde bizlere haber versinler gereğini yapalım. Şehrimizi bu istismarcılardan temizleyene dek çalışmalarımız aralıksız bir şekilde devam edecektir.” dedi. kha

Önceki ve Sonraki Haberler