Zeka Soruları Günü

Zeka Soruları Günü

Öğretmen adayları ortaokul öğrencilerine “Zeka Soruları Günü” düzenledi

Kars Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Matematik Öğretmenliği öğrencileri Kars Ziya Gökalp Ortaokulunda “Zeka Soruları Günü” etkinliği düzenledi.

Matematik öğretmenliği bölümü öğrencileri düzenledikleri “Zekâ Soruları Günü” etkinliğinde öğrencilere zeka soruları sordu çözüm stratejileri konusunda bilgilendirdi.

Kafkas Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. M. Şahin Bülbül, yaptığı açıklamada, öğretmen adaylarının öğrenci ile etkileşmesi için dördüncü sınıfı beklemesinin sorgulanması gereken bir yaklaşım olduğunu ve özellikle eğitim fakültelerinin sürekli okullarla işbirliği içinde olması gerektiğini vurguladı.

Bu etkinlikle teorik bir ders olan öğretim ilke ve yöntemleri dersinin bir uygulaması olarak hayata geçtiğini ifade eden Bülbül, şunları konuştu:” Ortaokul öğrencileri etkinlik süresince onlarca soru ve çözüm ile karşılaştı. Böylece öğrenciler soruyu algılama, çözüm yolu bulma, çözmeye uğraşma ve çözümü değerlendirme becerilerinin gelişmesi için zaman harcamış oldu. Öğretmen adayları ise ilk öğretmenlik deneyimlerini gerçekleştirmiş oldular. Bu tür etkinliklerimiz farklı okullarda sürdürmeye devam edeceğiz.”

kha

Önceki ve Sonraki Haberler