Zöhrep Yaylası Su Göleti ile Suya Kavuşuyor

Zöhrep Yaylası Su Göleti ile Suya Kavuşuyor

Kars Arpaçay Kaymakamı Faruk Erdem, beraberinde KHGB Müdürü, Encümenler ve Yalınçayır Muhtarı ile Arpaçay Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından İlçemize bağlı Zöhrep Yaylasında inşaatı tamamlanan su göleti çalışmalarını yerinde denetledi.

Volkan KARABAĞ / karsmanset.com

Geçtiğimiz yıl çalışmalarına başlanılan ve mevsimsel nedenlerden inşaatı durdurulan, bu yıl ise yaz başında bir yıl aradan sonra yapımı tamamlanan su göleti ile Zöhrep Yaylasında su sorunu çözülmüş oldu. Dış kabartma, derzli kargir duvar, kaya bloklar, set duvarı, hayvan yalağı, depo, koruyucu çit gibi uygulamaların yapılmasıyla su tutmaya hazır hale gelen göletin sonbaharda su tutmaya başlaması planlanıyor. Gölet sayesinde hiç suyu olmayan Zöhrep Yaylası da bu yılın sonuna kadar suya kavuşmuş olacak.

Yapılan çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunan Kaymakam Faruk Erdem, il genelinde yaylaların suya kavuşturulması anlamında hayata geçirilen önemli projelerden birini gerçekleştirdiklerini, gölet projesi ile Zöhrep Yaylasında yaşanan su sorunun çözüme kavuşmasının yanı sıra yağan yağmur ve kar gibi doğal kaynakların da daha verimli kullanılmasının sağlanacağını belirterek, göletin uzun yıllardır susuzluk sıkıntısı çeken yaylacı vatandaşlara hayırlı olmasını diledi.

zohrep-yaylasi-su-goleti-ile-suya-kavusuyor-(1).jpgzohrep-yaylasi-su-goleti-ile-suya-kavusuyor-(2).jpgzohrep-yaylasi-su-goleti-ile-suya-kavusuyor-(3).jpgzohrep-yaylasi-su-goleti-ile-suya-kavusuyor-(4).jpgzohrep-yaylasi-su-goleti-ile-suya-kavusuyor-(5).jpgzohrep-yaylasi-su-goleti-ile-suya-kavusuyor-(6).jpgzohrep-yaylasi-su-goleti-ile-suya-kavusuyor-(7).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler