Kar yağışı hava ulaşımını da etkiledi

Kar yağışı hava ulaşımını da etkiledi

İzmir-Kars seferi yapan Sun Express uçağı, kar yağışı ve olumsuz hava koşulları yüzünden Kars Havaalanına iniş yapamadan İzmir'e geri döndü.

 İzmir-Kars seferi yapan Sun Express uçağı, kar yağışı ve olumsuz hava koşulları yüzünden Kars Havaalanına iniş yapamadan İzmir’e geri döndü.

  Kentte gece başlayan ve gün boyu devam eden kar yağışı hava ulaşımını olumsuz etkiledi. Saat 08.45’de Kars havaalanına inmesi beklenen Sun Express uçağı olumsuz hava koşulları ve kar yağışı nedeniyle iniş yapamadan geri döndü. Ulaşım karayollarında da güçlükle sağlandı. Kars’ı Erzurum, Ardahan ve Iğdır’a bağlayan yollarda araç geçişlerine kontrollü izin verildi. Köy hizmetleri ekipleri köy yollarında karayolları ekipleri de çevre yollarda kar temizleme çalışmaları başlattı.

  Kar yağışı sürücüleri de hazırlıksız yakaladı. Kent merkezinde çok sayıda maddi hasarlı kazalar meydana geldi. Rampalarda araçlar kaymaktan kurtaramazken Belediye ekipleri tuzlama çalışması başlattı.

  Vatandaşların buz tutan kaldırım ve sokaklarda yürümekte bir hayli zorlandığı kentte esnaflar ise işyerlerinin önünü kardan temizleme çabasına girdi.

  Kardan kalan kartpostallık manzaralar ise ilginç görüntüler oluşturdu.

Önceki ve Sonraki Haberler