Kars Emniyet Müdürlüğünden 11 kişiye ceza

Kars Emniyet Müdürlüğünden 11 kişiye ceza

11 kişiye 69'ar TL sigara içme cezası verildi

Kars Emniyet Müdürlüğü’nün il genelinde 3 ay önce başlattığı uygulama ve denetimler kapsamında kapalı alanlarda sigara içtikleri tespit edilen 11 kişiye 69’er TL sigara içme cezası verildi.

  Halkın huzurunun ve güvenliğinin sağlanması, suç işlenmesinin önlenmesi, suç işleyen kişilerin yakalanması ve il genelindeki eğlence yerleri ile oteller bölgesinde ‘fuhuşla mücadele’ amaçlı 06 Eylül 2009 tarihinde başlayan denetimler ve uygulamalara tüm hızıyla devam ediliyor.

  Uygulama ve denetimler neticesinde; oteller bölgesine girip-çıkan 30 bin 445 kişinin Genel Bilgi Toplama sorgulaması yapıldı. Otellerde yapılan kontrollerde 17 yabancı uyruklu bayan sınır dışı edildi. Fuhuş yapıldığı tespit edilen 5 otel, ilgili komisyon kararıyla kapatıldı. 1774 Sayılı Kimlik Bildirme Kanununa muhalefet suçundan 12 otele idari para cezası uygulandı. 2 otele açık içki bulundurmaktan, 1 tekel bayiine de açıktan alkol aldırmaktan işlem yapıldı. Bir otelde ilgili komisyonun kapatma kararına uyulmadığı ve kapatma mührünün bozulduğu tespit edilerek, otel işletmecisine gerekli adli işlem yapıldı. Bir kahvehanede alkollü içecek içildiği, bir kahvehanede ise açma kapama saatlerine uyulmadığı tespit edilerek gerekli işlemler yapıldı.

  Yapılan kontrollerde 3 ayrı otel ve 6 kahvehane içerisinde sigara içtiği tespit edilen 11 şahsa, 4207 Sayılı Kanun hükümlerine göre 69’ar TL idari para cezası tatbik edildi. Bir otel işletme sahibine ilgili kurum tarafından 5 bin 600 TL para cezası tatbik edildi. Diğer işletme sahiplerine 560 ile 5 bin 600 TL arası para cezası tatbik edilmek üzere gerekli işlem yapıldı.

  2 Müzikholde yapılan incelemede,  iş yerleri hakkında 5607 Sayılı Kanuna Muhalefet (Gümrük Kaçağı Alkollü İçki Bulundurmak ve Satmak) suçundan işlem yapıldı. 1 Müzikholde yapılan incelemede, alkollü içecek satış izninin olmadığı halde alkollü içecek bulundurduğu tespit edilerek 5752 Sayılı Kanuna Muhalefet suçundan işyeri sahibine bin 120 TL idari para cezası tatbik edildi.

  Yapılan önleme aramalarında 8 adet tabanca, 4 adet kuru sıkı tabanca, 3 adet bıçak, 5 adet sustalı tabir edilen bıçak ve 4 adet muşta elde edilerek toplam 24 şahıs hakkında 6136 Sayılı Kanuna Muhalefet suçundan işlem yapıldı. 1593 Sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 282. Maddesi uyarınca fuhuş olaylarının tarafları olan 35 kişiye toplam 10 bin 500 TL idari para cezası tatbik edildi.

Önceki ve Sonraki Haberler