Kars İş-Kur’da sertifika töreni

Kars İş-Kur’da sertifika töreni

Kars Mesleki Eğitim Merkezi ve İş-Kur İl Müdürlüğü'nce düzenlenen ve 300 saat süren 'Otomotiv Mekanikerliği' kursunu başarı ile tamamlayan 15 kursiyere sertifikaları düzenlenen törenle verildi.

İş-Kur’da sertifika töreni

  Kars Mesleki Eğitim Merkezi ve İş-Kur İl Müdürlüğü’nce düzenlenen ve 300 saat süren ‘Otomotiv Mekanikerliği’ kursunu başarı ile tamamlayan 15 kursiyere sertifikaları düzenlenen törenle verildi.

  Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nde düzenlenen sertifika törenine; Milli Eğitim Müdürü Recep Aktaş, Milli Eğitim Şube Müdürü Harun Yenice, İş-Kur İl Müdürü Yılmaz Akar, Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Ali Cengiz Birdal ve kursiyerler katıldı.

  Törende yapılan konuşmalarda, İş-Kur’un aktif işgücü programları kapsamında düzenlenen bu kursla, İş Kur’a kayıtlı işsiz ve vasıfsız kişilerin ilin işgücü piyasası ihtiyaçları doğrultusunda bir meslek sahibi olmalarının hedeflendiği belirtildi. Ayrıca kursiyerlerin çeşitli iş kollarında aldıkları eğitimlerle istihdam edilebilmelerini arttırmak, iş bulmalarını kolaylaştırmak, bir işe yerleştirilmesine ve kendi işlerini kurmalarının sağlanmasına yönelik olarak İl Müdürlüklerinin eğitim ve istihdam konusunda ilgili kurum ve kuruluşlarla işbirliği yapmalarının da hedeflendiği vurgulandı.

  Kursu bitirerek sertifika almaya hak kazanan 15 kursiyer araba motorları üzerinde yeterli bilgi ve eğitimleri aldıkları için bu iş kollarında her hangi bir iş başvurusunda bulunmaları durumunda iş bulma konusunda daha da şanslı olacaklar

Önceki ve Sonraki Haberler