Kars Kınasını Eşi Yaktı

Kars Kınasını Eşi Yaktı

Kars'tan vatani görevini yerine getirmek için Hatay'a giden Kadir Gültekin isimli öğretmen için kına gecesi düzenlendi.

Kars'tan vatani görevini yerine getirmek için Hatay'a giden Kadir Gültekin isimli öğretmen için kına gecesi düzenlendi.


Kars'ın Selim ilçesinin Çıplaklı köyünden kısa dönem askerlik görevini yapmak üzere Hatay'a giden Kadir Gültekin için köydeki boş bir samanlıkta düzenlenen geceye;, gençler, kadınlar, kızlar ve okullu çocuklar katıldı. Davullu-zurnalı yapılan kına gecesinde halaylar çekildi ve yöreye ait halk oyunları oynandı. Oynanan oyunlara bir türlü ayak uydurmayan öğretmen Kadir Gültekin, 3 ay önce evlendiği eşi Hilal Gültekin ile Ankara Misket oyununu oynamayı tercih etti. Çocuklar da kına gecesinde öğretmenlerini


yalnız bırakmadı.


Kına gecesinin ardından, Kadir ve Hilal Gültekin çifti kendi evlerine gitti. Hilal Gültekin, burada telefonda çalan müzik eşliğinde eşinin eline kına yaktı. Gözyaşlarını tutamayan öğretmen Kadir Gültekin, "Ben aslen Karslıyım ama ailem Karaman'da oturuyor. Burada bir senedir görev yapıyorum. Kutsal ve önemli askerlik görevimi yapmak için Hatay iline gidiyorum. Keşke ailem beni uğurlasaydı ama Allah nasip ederse eşim Hilal beni uğurlayacak. Adet ve geleneklerimize göre kurbanlık koyunun başına kına


yakarız ki Allah'a kurban olsun, askere giden gencin eline yakarız ki vatana kurban olsun. Onun için de eşim bana bu kınayı yaktı" dedi. Eşinin ve kendisinin öğretmen olduğunu söyleyen Kadir Gültekin, "Vatana hayırlı evlatlar yetiştirebilmek bizim için çok önemli. İnşallah bunu başarırız. İnşallah bu yolda büyük adımlar atarız. Tek isteğimiz,Türkiye Cumhuriyeti için önemli, büyük insanlar yetiştirmektir" diye konuştu.


Hüzünlenen Hilal Gültekin ise, "Bu kutsal görevi yapacağı için bir yandan çok mutluyum, bir yandan da ayrı kalacağımız için hüzünlüyüm. Ama vatanımız için gereken görevi yapması gerekiyor. Vatan borcunu ödemek için gidiyor. Onunla yaşadıklarımız günler çok güzeldi, onun için biraz hüzünlendim. Vatan hepimizin. Bizler de vatan için canımızı veririz, bizler de bu vatanın askerleri sayılırız. Öğretmen olarak zaten en büyük askerleri biz öğretmenler yetiştiriyoruz" dedi.


Öğretmenlerini yalnız bırakmayan köylü gençler ve okullu çocuklar da kapının önünde sıraya geçerek kendisiyle tokalaşıp helalleşti. Gültekin, daha sonra vatani görevini yapmak için yollara düştü.


Öğretmenlerini çok sevdiklerini söyleyen öğrencilerden Ahmet Özdemir, "Öğretmenimiz askere gidiyor. Cenab-ı Allah sağ götürsün, selamet getirsin" dedi.


Daha sonra çocuklar, askere giden öğretmenlerinin ardından, "En büyük asker, bizim asker" diye bağırdı.

Önceki ve Sonraki Haberler