Meta Title: Kripto para piyasası yeniden yükselişe geçmeye hazır

Meta Title: Kripto para piyasası yeniden yükselişe geçmeye hazır

Meta Description: Son yıllarda büyük düşüş yaşayan kripto para piyasası yeniden yükselişe hazırlanırken bu piyasaya özel hazırlanan trading botlar ile iyi kar etmek mümkün.

Meta Title: Kripto para piyasası yeniden yükselişe geçmeye hazır

Meta Description: Son yıllarda büyük düşüş yaşayan kripto para piyasası yeniden yükselişe hazırlanırken bu piyasaya özel hazırlanan trading botlar ile iyi kar etmek mümkün.

Pixabay

Kripto para piyasası yeniden yükselişe geçmeye hazır

Kripto paraların kısa tarihine bakıldığı zaman boğa sezonu olarak adlandırılan ve büyük çıkışların olduğu dönemde, bu piyasaya girenlerin sayısının hızla arttığı görülüyor. Sonrasındaki görece daha uzun düşüş dönemlerinde ise pek de bilmeden bu piyasaya giren yatırımcıların ayrıldığı biliniyor.

Kripto paraların artık hayatımızın ayrılmaz bir parçası olduğu gerçeğini kabul etmeyen çok az kişi kaldı. Bu yeni teknoloji sayesinde insanlar birbirlerine oldukça kısa sürede para gönderebilirken, ayrıca pek çok alanda da kripto para teknolojisi ile birlikte gelen blok zincirler kullanılıyor.

Bu teknolojiyi anlamak ancak öncesinde de para kazanmak isteyen yatırımcılar tam olarak nereden yardım alacaklarını ise bilmiyor. Kripto para piyasasında yatırımı olan kişilerin özellikle trading botlar sayesinde yüksek kazanç elde ettiği bir gerçek. Bu botlar ile hiçbir şey yapmadan sadece onların işlemlerini izlemek mümkün.

Kripto alım satım robotları olarak da bilinen bu trading botlar kullanıcın belirlediği ölçekler arasında işlemlerini gerçekleştiriyor. Yani hangi paralar için ticaret yapılabileceği, hangi kar ve zarar aralığında programın duracağı. Ne kadar kar elde edilirse ana paraya ekleneceği kararları sonrasında işlemleri başlatmak mümkün.

Ana parayı çekip işlemleri devam ettirmek mümkün

Öğrenen bilgisayarların yardım ettiği program kripto para piyasasındaki hareketleri ve haberleri takip ederek en doğru olduğunu düşündüğü kararları alarak kısa sürede hesaptaki parayı arttırmaya çalışıyor. Bir işlem sonunda elde edilen kar ana paraya eklenirken, istenmesi halinde ana para yeniden banka hesabına kazanılan karlarla işlemler devam ettirilebiliyor.

Trading botlar piyasa hareketleri kadar çıkan haberleri de takip etmekte. Mesela El Salvador’un her gün 1 Bitcoin alacağını açıklaması düşüş döneminde olsa da kimi alt coinlerin yükselmesine olanak sağladı. Bu sayede önceden yatırım yapmış kişilerin karları arttı.

Bir insanın okuyup, belli bir strateji belirlemesinden çok daha kısa sürede analizlerini yapan trading botları ayrıca günün her saatinde işlem yapabildikleri için oldukça büyük yarar sağlıyor.

Normalde işlem yapılan borsalar genellikle ülkelerinin ekonomik kararları, işlem yapılan şirketlerin aldığı kararlar ve dünya ekonomisindeki belli gelişmelerden etkilenir. Buna göre de haftanın beş günü içinde yapılan işlemler üzerinden o borsanın değeri artar ya da azalır.

Kripto paraların farkı

Kripto paralar ise bu durumdan oldukça farklı bir noktada. Her an işlem yapılabilmesinin dışında sadece dünya üzerindeki önemli ekonomik gelişmeler değil, her ülkenin kripto paralar hakkında aldığı kararlar, alt coinlerin gelişmeleri, alım satım yapılan merkezi kripto para borsaları ile gelişmeler piyasada büyük değişimlere neden olabiliyor.

Kripto ticaret robotları da bu tür gelişmelere göre anında pozisyon alabiliyor. Yani kullanıcısının uyuduğu veya başka işlerle ilgilendiği durumlarda da alım ve satım yapmaları mümkün.

Son dönemde kripto paraların yeniden bir yükselişe gireceği düşüncesi giderek artıyor. 2022 yılının üçüncü çeyreğinde kripto paralar düşüşe direnç gösterdi. Hatta ABD enflasyonunun beklentilerden iyi geldiği Ekim ayında kripto paraların da pek çok fiat para gibi artış yaşaması bekleniyordu. Ne var ki işlem hacmi bakımından dünyanın üçüncü büyük merkezi kripto borsası olan FTX’in iflası bu yükselişi önledi.

Uzun zamandır değer kaybeden kripto paralar bu yaşanan olayın ardından düşüş göstermeye devam etti. Yine de belli noktalarda alt coinlerin yüzde sekizlere kadar günlük değer kazandığı, sonrasında yine değer kaybına uğradığı görülebiliyor.

Uzmanlar yakın zamanda, en azından 2023 sonuna kadar yeniden yükselişe geçecek bir piyasa beklentisinde olduklarını açıklıyor. Çeşitli parametrelerin ve geçmişteki analizlerin ışığında teorilerini sunuyorlar.

Farklı stratejiler izlemek mümkün

Kripto para ticaret botları da bu ve benzeri teoriler ışığında kendi stratejilerini, kullanıcısının isteğine göre, kısa ya da uzun vadeli olarak belirliyor.

Kimi zaman alım satım yapan ticaret botları bazen de bir alt coinin belli bir zaman içerisinde göstereceği performans üzerinden yatırımda bulunabiliyor. Bu sayede o coinin düşüş ya da yükselişi yatırımcıya kazanç olarak dönebiliyor.

Demo ve bazen de belli bir süre ücretsiz kullanım hakkı veren trading botlar ile geliştirdiğiniz bir stratejinin nasıl sonuç vereceğini test edebiliyorsunuz. Şayet stratejiniz iyi işlemiyorsa, bunun analizlerini görerek gerekli noktalarda düzeltmeye de gitmeniz olası.

Son 13 yılın bütün grafiklerine sahip olan botlar stratejinizi ya da sizin için geliştirilen bir stratejiyi geriye dönük test etme olanağına da sahip. Ayrıntılı analizler ile stratejileri ve alt coinlerin performanslarını iyice anlamanız sağlandığı gibi sonrasında stratejileri farklı şekillerde geliştirmeniz de mümkün.

Pek çok kişi bu kripto alım satım botlarının güvenliği konusunda soru işaretlerine sahip. Kripto para gibi bir sektörde bu durum oldukça normal. Bu noktada seçilecek ticaret robotunun şifreleme yapıp yapmadığına bakmak, ikincisi de o platform için yapılan kullanıcı yorumları önem kazanıyor.

Yeniden bir yükseliş trendine girmesi beklenen kripto paralara yatırım yapmak için oldukça iyi zamanlardayız. Bu sebeple yatırım düşüncesinde olanların piyasadaki gelişmelere bakması ve belli bir trading botu üzerinden kimi stratejiler denemesi iyi olabilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde karsmanset.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Önceki ve Sonraki Haberler