REMZİ ARAS GÜVEN TAZELEDİ

REMZİ ARAS GÜVEN TAZELEDİ

Türk Kızılayı Kars Şube Başkanlığı Olağan Genel Kurulu Yapıldı. Kongrede Remzi Aras yeniden Kars Kızılay Şube Başkanı seçildi.

Türk Kızılayı Kars Şube Başkanlığı Olağan Genel Kurulu Yapıldı. Kongrede Remzi Aras yeniden Kars Kızılay Şube Başkanı seçildi.

  Kızılay Düğün Solundaki kongreye Remzi Aras tek aday olarak katıldı. Aras, 119 üyesi bulunan Kars Kızılay Şube Başkalığı seçimi için mevcuttaki 80 üyenin tamamının oyunu alarak yediden başkan seçildi.

  Divanın oluşturulmasından ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.  Ardından bir konuşma yapan Kars Kızılay Şube Başkanı Remzi Aras, önceki başkanlar Kemal Karayel ile İsmail Alibeyoğlu’na da yaptıkları hizmetlerden dolayı teşekkür etti. Aras, Kızılay’ın her zaman garip-gurabanın yanında olduğunu belirterek, “Kızılay bir gönüllük işidir. Kars Kızılay şubesi bu güne kadar böyle bir kongre yapmamıştı. Bu nedenle geniş kapsamlı ve katılımlı bir kongre yapalım dedik. Göreve geldiğimiz günden bu güne kadarda bir çok hizmetler yaptık. Bu hizmetleri sürdürmeye de devam ettireceğiz ve önümüzde ki zamanlarda daha planlarımız ve çalışmalarımız var. Biz fakir fukaranın haklarını korumak için kollarımızı sıvadık. Kızılay Şubemize gönderilen her türlü yardım malzemesini ihtiyaç sahiplerini ilgili kurumlar ve muhtarlarımız ile birlikte tespit ederek yardımlarımızı onlara ulaştırıyoruz. Ayrıca Allah vermesin her hangi bir felaket ve olağandışı durumlarda Kars Kızılay Şube Başkanlığı her zaman hazırdır. Yönetim kurulunda yer alacak olan arkadaşlarımız ile birlikte bu ağır yükü ve sorumluluğu en iyi şekilde taşıyacağız. Biz sorululuğumun bilincinde olarak Kızılay’ı en iyi şekilde temsil edeceğimizi de her kesin bilmesini istiyoruz. Kongremizden sonra ile olarak önümüzde ki ay içerisinde muhtarlarımız ile birlikte ortak çalışarak ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızı tespit ererek gıda ve giysi yardımlarımıza başlayacağız.” dedi.

  Daha sonra 2007, 2008 ve 2009 yıllarına ait faaliyet raporları ve 2010 yılı hedefleri ve Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali’nin gönderdiği mesaj okundu. Küçükali mesajında, Kızılay dostlarının desteği ile yürüttükleri insani yardım çalışmaları ile 142 yıllık Tük Kızılayı’nı hep birlikte yeniden ülkemizin ve Dünyanın parmakla gösterdiği bir kurum hainle getirmeyi başardıklarını belirti. Küçükali’nin mesajında ayrıca şu ifadeler yer aldı:

  “Zirveye çıkmak emek ve özveri gerektirir, zirvede kalmak için ise daha fazlasına ihtiyaç vardır. Bu noktadan sonra, emeği ve özveriyi ortak akılla güçlendirmek ve her zamankinden daha fazla çalışmak zorunda olduğumuzu hepimizin bildiğine inanıyorum. Sizlerin bu çabayı en içten duygularla ortaya koyacağınıza olan güvenimi yenilerken, yapmakta olduğunuz Genel Kurulun Türk Kızılay’ının geleceğinde önemli rolü olacağına inanıyorum.”

  Remzi Aras’ın başkanlığındaki yönetim kurulu asil üyeleri şu isimlerden oluştu: Özgür Turhan, Mehmet Ali Urtanur, Muhlis İnceli ve Ömer Terim.

  Yedek üyeler: Necdet Karaman, Mecit Badan, Fikret Kurt, Sulheddin Günday, Vedat Demirkol.

  Şube Denetçisi Metin Kayaer, Şube Denetçiliği yedek üyesi Dilaver Ceco, Genel Merkez Genel Kurul üyeleri Özgür Turhan ve Mehmet Ali Urtanur, Genel Merkez Genel Kurul Yedek Üyeleri ise Ömer Terim ve Muhlis İnceli.

Önceki ve Sonraki Haberler