1. Fen Liseleri Sempozyumu’nun kapanış programı gerçekleştirildi

1. Fen Liseleri Sempozyumu’nun kapanış programı gerçekleştirildi

Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) ev sahipliğinde düzenlenen 1. Erzurum Fen Liseleri Sempozyumu'nun kapanış programı gerçekleştirildi.

Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) ev sahipliğinde düzenlenen 1. Erzurum Fen Liseleri Sempozyumu'nun kapanış programı gerçekleştirildi.

ETÜ ile Erzurum İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle fen liseleri ile fen fakültelerini buluşturarak eğitim ve araştırmayı bir araya getirmek amacıyla düzenlenen sempozyumun kapanış programına ETÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ceren Sultan Elmalı, Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ümit İncekara, akademisyenler, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Programın açılışında konuşan Dekan İncekara sempozyumun fen liseleri ile fen fakültelerini aynı çatı altında bir araya getirmesi bakımından oldukça önemli olduğunu ifade ederek: "Biz ETÜ olarak fen liseleriyle temas halinde olmayı her zaman arzuluyorduk. Bu doğrultuda gerekli temasları sağladık ve bugün bir aradayız. Bu bir başlangıç oldu. Ancak önümüzdeki yıllarda bu sempozyumu daha geniş katılımla bölge genelinde ve ülkemiz genelinde düzenlemek istiyoruz. Sempozyumumuza 400'ün üzerinde katılım oldu ve öğrencilerimiz burada 100'ün üzerinde sunum yaptı. Değerlendirme kurulumuz her birini inceledi ve aralarından bazıları bugün bir adım öne çıktı. İnanıyorum ki bu salondaki arkadaşlarımız gelecekte çok güzel başarı hikayeleri yazacaklar. Bu süreçte bizleri yalnız bırakmayan ve üniversitemizin tüm imkanlarını bizlere sunan başta Rektörümüz Prof. Dr. Bülent Çakmak olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyor, öğrencilerimize başarılar diliyorum" diye konuştu.

Dekan İncekara'nın ardından kürsüye çıkan Rektör Çakmak ise öğrencilerin bu süreçte edindiği deneyimlerin çok kıymetli olduğunu dile getirerek: "Sizlerin özgüvenle buraya gelmeniz ve burada sorularınızı, düşüncelerinizi, fikirlerinizi çekinmeden paylaşmanız çok kıymetli. Bunun kıymetini belki bugün anlamayacaksınız ama ilerleyen yıllarda üniversiteye başladığınızda ve iş hayatına girdiğinizde göreceksiniz. Her zaman söylüyorum öğrencilerimiz başarılı olmak istiyorsa derslerinin yanı sıra proje çalışmalarına seminerlere, sempozyumlara ve kendilerini ifade edebilecekleri platformlara katılmalıdır. İnanıyorum ki burada sizin gibi gözleri ışıl ışıl parlayan gençlerimiz bu kültürün temelini burada attı ve üniversite hayatına da devam ettirecekler. Bu vesileyle her birinizi katılımlarınızdan ötürü tebrik ediyor ve başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından En İyi Özgün Çalışma, En İyi Sözlü Sunum, En İyi Poster ve En İyi Danışman Öğretmen dallarında ödül almaya hak kazanan öğrencilere ödülleri takdim edildi.

1. Fen Liseleri Sempozyumu’nun kapanış programı gerçekleştirildi

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde karsmanset.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Önceki ve Sonraki Haberler