1. Kağızman Uzun Elma Şenliği

1. Kağızman Uzun Elma Şenliği

Kafkas Üniversitesi Kağızman Meslek Yüksekokulu tarafından düzenlenecek olan Kağızman'da düzenlenen ve Kağızman Kaymakamlığı Tarafından Desteklenen şenlik Kağızman Meslek Yüksekokul yerleşkesinden şehir merkezine kortej yürüyüşü ile başlayacak.

 

Program 15 Ekim 2011 Cumartesi günü şehir meydanında geniş bir etkinlik programı ile devam edecek. Şenlik alanında çevre il ve ilçelerden gelen katılımcılar için Kağızman’ın yöresel (pekmez, ceviz, elma, bal vb.) ürünlerinin satış stantları yer alacak.

     Bir tek Kağızman’da yetişen ve ekimin ilk haftası olgunlaşan “Uzun Elma” Soğuk hava deposuna ihtiyaç duyulmadan sekiz ay gibi uzun bir süre bozulmadan muhafaza edilebilmektedir. Dikine büyüyen bu elma ağacının boyu 10 metreyi aşmaktadır. Uzunca dalları meyve verip ağırlaşınca bir yay misali eğilerek aşağı sarkmaktadır. Uzun Elma ağacı büyürken uzununa büyür ve yanlara açılmaz. Bu büyüme tıpkı kavaklardaki gibi olup elmalar içinde kendine has bir özelliğidir.

     Yapılacak etkinlik ile bir tek Kars’ın Kağızman ilçesinde yetişen bu elmanın tanıtımına katkı sağlanacağı gibi halk ve üniversitenin ortak bir çalışması olması açısından da oldukça  önemli bir etkinlik olarak değerlendirmekte. Şenliğe bütün halkımız davetlidir. 

ETKİNLİK PROGRAMI

Kağızman Meslek Yüksekokulu Önünden Şehir Merkezine Kortej Yürüyüşü (11.00)

İstiklal Marşı- Saygı Duruşu (Şehir Meydanı-(12.00)

Protokol Konuşmaları

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Anaokulu Öğrencilerinin oluşturduğu “Minik Uzun Elmalar” folklor ekibinin gösterisi

En iyi uzun elma yarışması

Yerel sanatçılardan müzik dinletisi

“Kafkas Kartalları” Halk Oyunları Gösterisi

Kafkas Üniversitesi Devlet Konservatuarı  Konseri

Kapanış (16.00) 


yes.20111009001353..jpg


yes.20111009001459..jpg

yes.20111009001225..jpg


karsmanset.com

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler