10 KASIM

10 KASIM

ÖĞRENCİLERİN 10 KASIM DUYGULARI

ÖĞRENCİLERİN 10 KASIM DUYGULARI

 

  KARS - Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 71. yıl dönümünde Kars'ta törenlerle anıldı. Törenlerin ardından öğrenciler, Atatürk’e duydukları özlemleri dile getirdiler.

  İlk tören Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtına çelenklerin sunumuyla başladı. Çelenk sunum törenine: Vali Ahmet Kara, 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Mete Salt, Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Cumhuriyet Başsavcısı Adem Yazar, Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abamüslüm Güven, daire müdürleri, sivil toplum ve siyasi parti temsilcileri ile vatandaşlar ve öğrenciler katıldı. 

  Saat: 09.05'te siren sesleri eşliğinde 2 dakikalık saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okunarak bayraklar yarıya indirildi.

  Anma etkinlikleri Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü Konferans Salonu’nda devam etti. Burada da saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Daha sonra 10. Yıl Nutku’nun 2 dakikalık bölümü banttan dinlettirildi, Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi, Gençliğin Ataya Cevabı okundu. Günün anlam ve önemini belirtir konuşmaların yapılması ve şiirlerin okunmasıyla devam eden program, Atatürk Oratoryosu ile Atatürk’ün sevdiği şarkı ve Türkülerle sona erdi.

  Törenden sonra Ticaret Lisesi öğrencileri 10 Kasım’la ilgili duygularını dile getirdiler. Öğrenciler, “Bugün Atatürk’ün ölüm yıldönümü. Hepimiz çok üzgünüz. Atamız aramızdan ayrıldı ama yinede biz onu kalbimizde yaşatıyoruz. Bugün çok duygulandık, Atatürk’ü bir kez daha hatırladık. Atatürk’ü biz her zaman kalbimizde yaşatıyoruz. Bugün Türk Milleti için çok önemli bir gün. Şu anda hepimiz yastayız. Çünkü Atamızı kaybettik. Ama Atamız ne kadar bu hayattan göçmüş olsa bile biz halen kalbimizde taşıyoruz. 10 Kasım’da hüzünlü olduğumuz kadar da mutluyuz. Çünkü, Atamız bize Türkiye Cumhuriyetini bıraktı. Eski yaşantımıza baktığımız zaman bugün bayağı ilerlemiş olduğumuzu görüyoruz. Atamıza her zaman dua ediyoruz. Belki biz şu anda burada olmayabilirdik ama bugün burada Atamızın da olmasını isterdik. Bugün Atamız burada olmamasına rağmen biz gençler bu Cumhuriyeti ilelebet sürdüreceğiz. Atatürk olmasaydı bugün burada rahat rahat oturamazdık. Şimdiki rahatlığımızı, bu yaşantımızı ve rahatlığımızı Atatürk’e borçluyuz. Atatürk’ü çok seviyoruz. Atatürk’ün ileri görüşlü olmasını, çocukları sevmesini, vatanına, milletine bağımlı olmasını her zaman hatırlıyoruz. Atatürk bu ülkeyi biz gençlere bıraktı. Ne Mutlu Türk’üm Diyene” şeklinde konuştular.

Önceki ve Sonraki Haberler