10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü ve Atatürk Haftası

10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü ve Atatürk Haftası

VAN (AA) - Van Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü ve Atatürk Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı.Bilmez,...

VAN (AA) - Van Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü ve Atatürk Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı.

Bilmez, mesajında, Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, ebediyete intikal edişinin 82. yılında rahmet, minnet ve saygıyla andığını belirtti.

Engin ileri görüşlülüğü, dünya gerçeklerini iyi bilmesi, insani değerlere verdiği önem, düşüncelerindeki evrensel boyutun Atatürk'ü insanlığın tarih boyunca yetiştirdiği dünyanın en önemli liderlerinden biri yaptığını vurgulayan Bilmez, şunları kaydetti:

"Atatürk, büyük milletimizin canından değerli bildiği vatan topraklarını parçalamaya yeltenenlere, kutsal değerlerimizi çiğneme cüreti gösterenlere karşı, milletimize en zor zamanlarında liderlik yapmış, siyasi ve askeri dehasıyla zamanın küresel güçlerine karşı birlik ve beraberlik içerisinde istiklal ve istikbal mücadelemizi başarıya ulaştırmıştır. Bizler de bugün, tarihin her evresinde kendisini parçalamaya, yok etmeye çalışanlar karşısında, ihanetlere, isyanlara ve her türlü kirli oyuna rağmen birlik olmayı başarmış bir milletin mirasçıları olarak, Cumhuriyetin kazanım ve değerlerine sahip çıkmak ve onun ebediyete kadar payidar kalabilmesi için çalışmak zorundayız."

Ülkede ve bölgede yaşanan olaylara karşı aynı dirayeti göstermek, Atatürk'ün ve aziz ecdadın emaneti olan Cumhuriyeti, demokrasiyi, milli iradeyi, millet egemenliğini canla başla korumaları gerektiğini vurgulayan Bilmez, "Bu duygu ve düşüncelerle, vefatının 82. yıl dönümünde Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ü ve dava arkadaşlarını, vatanı uğruna canlarını feda etmiş aziz şehitlerimizi, gazilerimizi şükranla, minnetle ve saygıyla anıyor, tüm hemşerilerime saygılar sunuyorum." ifadelerini kullandı.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler