12 YABANCI UYRUKLU BAYAN SINIR DIŞI EDİLDİ

12 YABANCI UYRUKLU BAYAN SINIR DIŞI EDİLDİ

12 YABANCI UYRUKLU BAYAN SINIR DIŞI EDİLDİ

12 YABANCI UYRUKLU BAYAN SINIR DIŞI EDİLDİ

  Kars’ta 43 içinde ‘fuhuşla mücadele’ amaçlı yapılan denetimler ve uygulamalar neticesinde 12 yabancı uyruklu bayan sınır dışı edildi.

  Kars Emniyet Müdürlüğü ekipleri; halkın huzurunun ve güvenliğinin sağlanması, suç işlenmesinin önlenmesi, suç işleyen kişilerin yakalanması ve il genelindeki eğlence yerleri ile oteller bölgesinde ‘fuhuşla mücadele’ amaçlı 43 gündür denetim ve uygulamaları sürüyor.

  Bu kapsamda;  82 otel kontrol edildi, 5 bin 670 kişinin üst araması yapıldı,  5 bin 750 kişinin Genel Bilgi Toplama (GBT) sisteminden kaydı soruldu, bu şahıslardan 2’sinin aranan şahıslardan olduğu tespit edildi ve gerekli işlemleri yapıldı.

  Otellerde yapılan kontrollerde 12 yabancı uyruklu bayan sınır dışı edildi,  fuhuş yapıldığı tespit edilen 4 otel ilgili komisyon kararıyla kapatıldı, 1774 Sayılı Kimlik Bildirme Kanununa muhalefet suçundan 8 otele idari para cezası uygulandı, 1 otele alkol bulundurmaktan, 1 tekel bayiine de açıktan alkol aldırmaktan işlem yapıldı.

  Yapılan kontrollerde otel içerisinde sigara içtiği tespit edilen 1 şahsa 4207 Sayılı Kanun hükümlerine göre 69 TL idari para cezası tatbik edildi, ayrıca otel işletmecisine 560 ile 5 bin 600 TL arası para cezası tatbik edilmek üzere ilgili kuruma bildirildi.

  2 Müzikholde yapılan incelemede, iş yerleri hakkında 5607 Sayılı Kanuna Muhalefet  (Gümrük Kaçağı Alkollü İçki Bulundurmak ve Satmak) suçundan işlem yapıldı.

  Yapılan önleme aramalarında 5 adet tabanca, 1 adet kuru sıkı tabanca, 2 adet bıçak, 1 adet sustalı tabir edilen bıçak ve 2 adet muşta elde edilerek toplam 11 şahıs hakkında 6136 Sayılı Kanuna Muhalefet suçundan işlem yapıldı.

  1593 Sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunun 282. Maddesi uyarınca fuhuş olaylarının

tarafları olan 32 kişiye toplam 9 bin 600 TL idari para cezası tatbik edildi.

  Emniyetten yapılan açıklamada da “06 Eylül 2009 tarihinde başlayan ve aralıksız devam eden fuhuşla mücadele odaklı asayiş uygulamaları ve denetimlerimiz aynı kararlılıkla devam edecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” denildi.


 

Önceki ve Sonraki Haberler