120 aileye zekat

120 aileye zekat

Her türlü felakette yardıma koşan Türk Kızılay'ı, Sarıkamış Şube Başkanlığı aracılığıyla dar gelirli 120 aileye 150 TL zekat yardımı dağıttı.

Türk Kızılay’ı Genel Merkezince ortak havuzda toplanan Zekât Yardımları, ilgili şube aracılıkları ile Yardıma Muhtaç bireylere dağıtılıyor. Genel Merkez tarafından belirlenen şubeler arasında bulunan Sarıkamış Kızılay Şube Başkanlığı isimlerini daha önceden belirleyerek, Genel Merkeze bildirdikleri dar gelirli 120 aileye 150 TL zekat yardımında bulundu. 

Türk Kızılay’ı Genel Merkezinin Sarıkamış Şubesini dağıtım planına almasının kendilerini memnun ettiğini belirten, Kızılay Sarıkamış Şube Başkanı Mir Hasan Taş, “Şubemiz, ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Müftülük ve Muhtarlıklar aracılığı ile 120 ailenin tespiti yaparak, ilgili bilgi ve belgeler hazırlanıp Türk Kızılay’ı Genel Merkezine gönderildi. Gerekli incelemeler yapıldıktan sonra tespit edilen kişilere 150 TL yardımda bulunuldu. İlgili vatandaşlar, T.C. Ziraat Bankası Şubelerinin Türk Kızılay’ı Zekât Menüsü bölümünde Nüfus Cüzdanlarını ibraz etmek kaydı ile paralarını almaya başladılar. Şube Başkanlığı olarak özürlü ve yaşlı vatandaşlarımıza araç tahsis ettik. Özürlü ve yaşlı vatandaşlarımız evlerinden alındı bankaya götürüldüler. Bankadan paraları aldıktan sonra tekrar evlerine bırakıldılar” dedi. 

YARDIMIN TAKİBİ

Hayırseverin hayrının doğru kullanılıp, kullanılmadığının elektronik ortamda takibini sağlayan sistemi anlatan Taş, “Bağışta bulunan hayırsevere otomatik şifre veriyoruz. Eğer bağış şartlı bir bağış ise okul için veya kişiye yardım için ise nerelerde kullanıldığının bilgisi yer alıyor. Hayırsever, şifresini girip, yardımının nasıl kullanıldığını görüyor. Eğer yardım yanlış kullanıldıysa sistem alarma geçip, hayırseveri uyarıyor. Hayırsever memnun kalmayıp, dava açıp hakkını arayabilir. Şeffaf bir sistem” diye konuştu.

 ELEKTRONİK ZEKÂT

Taş, Ramazan ayında verilen zekât için yeni bir sistem geliştirdiklerinin bilgisini vererek, “Zekâtını veren de alan da birbirini görmüyor. Zekât bankadan çekiliyor” dedi.

Taş, işleyişi şöyle anlattı: Milli Eğitim müdürlükleri, müftülük, muhtarlar ve Türk Kızılay’ı şube başkanlarının katıldığı bir kurul, zekat alacak kişileri tespit ediyor. Zekâtı veren kişi, parayı Ziraat Bankası’na yatırıyor. Zekât alabilecek kişiler kurul tarafından tespit ediliyor. Zekâtı alacak kişi nüfus cüzdanıyla bankaya gittiğinde parasını çekebiliyor. Zekât, elektronik ortamda gerçekleşmiş oluyor.”

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler