19 Mayıs Mesajları

19 Mayıs Mesajları

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle yayımlanan kutlama mesajları:

Vekillerin 19 Mayıs Mesajı

AK Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan ve Yunus Kılıç’ın Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Mesajı:

Atatürk’ün gençliğe armağanı olan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı coşkuyla ve gururla kutluyoruz. İstiklal Savaşı’nı başlatmak amacıyla Samsun’a çıkışı, Türk milletinin kaderini değiştiren bir girişimdir. Bu tarih Cumhuriyet tarihimizin başlangıcı olduğu gibi, milletimiz ve ülkemiz için, büyük bir geleceğe doğru atılan ilk adımdır.

Partimizin desteklediği ve bizlerinde öncülük ettiği projelerle Karsımıza eğitim alanında birçok yatırım yapılmıştır. Amacımız geleceğin teminatı olan gençlerimizin; Serhat şehrimizde imkanları iyileştirerek daha iyi eğitim görmelerini sağlamaktır.

Bu düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmet ve minnetle anıyor, sevgili gençlerimizin ve milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutluyor, selam ve saygılarımızı sunuyoruz.

Kars Valisinin 19 Mayıs mesajı

KARS VALİSİ GÜNAY ÖZDEMİR’İN ATATÜRK’Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI MESAJI:

Kıvançla kutladığımız 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın bu yıl 96’ncı yıl gururunu milletçe yaşıyoruz.

Mustafa Kemal Atatürk’ün, bağımsızlığımızın adeta miladı sayılan 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkışıyla, olumsuz şartlar içinde bulunan ülkemizin umutları yeşermiş, milletimizin kurtuluşa olan inancı eyleme dönüşmüştür. 19 Mayıs’ta Samsun’dan başlayan; Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, milletimizin özverisi ve bağımsızlığa olan inancıyla kararlılıkla yürütülen Kurtuluş Savaşı’mız, bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasını sağlamıştır. Bu aziz vatan, Kurtuluş Savaşı’nda ecdadımızın canları, kanları pahasına gösterdiği olağanüstü ve onurlu mücadele ile vatan olmuştur.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’miz, aradan geçen zaman içerisinde gelişmiş bir ekonomi ve demokratik hukuk devleti olma yolunda ciddi mesafeler katetmiştir. Bugün ülkemizin yakaladığı gelişme ivmesini yukarılara taşıyarak, demokratik, ekonomik ve siyasi açıdan gelişmiş, en ileri standartları yakalamış, mutlu ve huzurlu bir ülke olarak gelecek nesillere bırakmak hepimizin görevidir. Hedefimiz, Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında dünyanın en gelişmiş 10 ülkesinden biri olmaktır. Bu konuda şüphesiz en önemli görev geleceğimizin teminatı olan gençlerimize düşmektedir. Ülkemizin en önemli potansiyeli genç nüfusudur. Bu nedenle; gençlerimiz, bilinçli nesiller olarak kendilerini en iyi şekilde yarınlara hazırlamalı, çağın gereklerine uyarak okuyarak, araştırarak, dünyadaki değişimleri ve yenilikleri yakalamalıdır. Genç olma potansiyel ve dinamizmini, ülkemizin geleceği adına kazanıma dönüştürmek amacıyla devletimizce her alanda gerekli çalışmalar yapılmaktadır.

Bu duygu ve düşüncelerle; gençlerimizin ve tüm milletimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyor, başta büyük önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Kurtuluş Savaşı'nın tüm kahramanlarını rahmet, saygı ve şükranla anıyorum.

AK Parti Kars İl Başkanı Ali Şakir Yurdakoş’un 19 Mayıs mesajı

AK Parti Kars İl Başkanı Ali Şakir Yurdakoş, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayınladı.

Yurdakoş, Türkiye tarihinin hem çok zorlu, hem çok ihtişamlı ve önemli dönüm noktaları yaşanan özel bir tarih olduğunu belirterek, “Özellikle geçtiğimiz 20. yüzyılın başlarında yaşadığımız ve milletimiz açısından hakikaten bir dönüm noktası olan Milli Mücadelemiz ise çok önemli tarihi bir hadisedir. Osmanlı Devleti’nin zayıflayarak eski gücünü kaybetmesi neticesinde çeşitli bahanelerle yurdumuzun dört bir yanı bazı devletler tarafından işgale uğrayınca, malum olduğu üzere Samsun’dan başlayarak Anadolu’nun kilit noktalarında toplantılar, kongreler, mitingler yapılarak kurtuluş bilinci yerleştirilmeye çalışılmıştır” dedi.

19 Mayıs 1919’da başlayan bu sürecin Milli Mücadele süreci olduğunu hatırlatan Yurdakoş, var olmak ya da olmamak arasındaki ince çizgide devam eden istiklal mücadelesinin her yönden büyük bir yoksulluk ve perişanlık içerisinde devam ettiğini ve Anadolu halkının bağımsızlığı hedef belirleyerek destansı bir mücadeleyle Büyük Zafer’i kazandığını ifade etti. Yurdakoş, “İşte bu kadar önemli bir tarihin, yakın geleceğimizin yöneticileri ve idarecileri olacak olan gençlere Cumhuriyetin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal tarafından Bayram olarak armağan edilmesi gerçekten çok anlamlıdır. Var olma mücadelesinin başladığı tarihin Gençlik Bayramı olması, gençlerimizin bu coğrafyanın hangi şartlarda vatan olduğunun bilincine varıp sorumluluk almaları konusunda güzel bir mesajdır. Ülkemizi Atatürk’ün gösterdiği muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarma gayretleri Türkiye gençliği tarafından devam ettirilmektedir ve daima devam edecektir” dedi.

Adalet ve Kalkınma Partisi tarafından, her zaman gençliğe güvenilip ve değer verildiğine dikkati çeken Yurdakoş, mesajına şöyle devam etti:

“Gençlik Kollarımız Genel Merkezden beldelere kadar teşkilatlandırılmıştır. Her kademedeki yönetim kurullarımızda gençlerimiz görevlendirilmiştir. Milletvekilliği seçilme yaşı 25’e indirilmiştir. Geçlerimizin en iyi şekilde eğitim alabilmeleri için gerekli çalışmalar yapılmıştır ve yapılmaya devam edecektir. Bu anlamda ilk kez Milli Eğitim bütçesine en fazla pay ayrılmıştır. Burs, öğrenim kredisi ve benzeri katkıları arttırılmıştır. Gençlerimizin proje ve çalışmaları her zaman destekleniyor, tarihi sorumluluğumuzun idrakine varılmasına katkıda bulunuyoruz.”

AK Parti iktidarının, Türkiye’yi muassır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarma hedeflerini sürdürme gayretlerine önemli bir ivme kazandırdığını da belirten Yurdakoş, Türkiye Cumhuriyeti’nin artık gündemi belirlenen değil, gündem belirleyen bir ülke konumuna geldiğini vurguladı. Türkiye’nin bulunduğu coğrafyada istikrar ve gücün sembolü haline geldiğini ve bu gelişimini sürdürmek için gerekli çalışmaları yaptığını söyleyen Yurdakoş, “Yine ‘Yurtta sulh, Cihanda Sulh’ ilkesi çerçevesinde bölgemizde ve tüm dünyada kucaklayıcı, ara bulucu bir rol üstlenilmiş olup, bu anlamda dünya barışına önemli bir katkı sağlanmaktadır” dedi.

Yurdakoş ayrıca, “Varlığımızın ve geleceğimizin teminatı olan gençlerimizi yüksek ideal ve donanımla yetiştirip 19 Mayıs’ın anlam ve önemini idrak etmiş olarak milletimizin daha güzel günlere ulaşmasını temenni ediyor, tüm gençlerimizin Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum” ifadelerini kullandı.

MEHMET UÇUM'UN 19 MAYIS MESAJI

Kars Ak Parti Milletvekili Adayı Mehmet Uçum 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı.

19 Mayıs Anadolu insanının kurtuluş için halk hareketini başlattığı tarihin adıdır. Bu günün kurucu liderimiz Mustafa Kemal Atatürk tarafından gençliğe armağan edilmesi gençliğin Türkiye Toplumunun bekasının güvencesi kabul edilmesi sebebiyledir. 19 Mayısla başlayan Türkiye'nin "Kurtuluş" sürecini, "Kuruluş" takip etmiştir. Kuruluşla büyük bedeller ödeyerek elde ettiğimiz Cumhuriyet'i 19 Mayıs coşkusu ve ruhuyla kapsayıcı millet anlayışına dayanan Demokratik Cumhuriyet'e dönüştürmek üzere çıktığımız yolda yeni bir aşamaya girdik.    19 Mayıs,  "süreklilik içinde yeniden inşa sürecimizin" halka dayanarak yürütülmesi gerektiğinin tarihsel bir kanıtıdır. Ülkemizin bugünü ve geleceği açısından; 19 Mayıs felsefesi ile Erzurum ve Sivas'ta parlak örneklerini gördüğümüz "Halk Kongresi' geleneğimiz, tarihimizden gelen gücümüzdür.

Bu duygu ve düşüncelerle, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutluyor, kurucu liderimizi saygıyla anıyor, Türkiye Toplumunun taşıyıcı gücü ve bugünümüz olan tüm gençlerimize sevgilerimi sunuyorum.

Rektör Özcan’ın 19 Mayıs mesajı

Kars Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan’ın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Mesajı:

19 Mayıs 1919, Türk Milletinin işgal kuvvetleri karşısında vatanın bütünlüğü ve bağımsızlığı için ayağa kalktığı tarihtir. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk öncülüğünde yakılan bağımsızlık ateşi vatan topraklarının her köşesine hızla yayılmıştır. Her türlü zorluğa rağmen ecdadımızın göstermiş olduğu fedakârlık neticesinde milletimiz kenetlenerek Milli Mücadeleyi büyük bir azim ve kararlılıkla sürdürmüştür. Bizlere emanet edilen vatan topraklarını bütün güzellikleriyle gelecek kuşaklara taşımak da gençlerimizin görev ve sorumluluğundadır. 

Bu duygu ve düşüncelerle, Ulusumuzun yolunu sonsuza dek aydınlatacak olan gençlerimizin ve milletimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutlarım.

Erdoğan Yıldırım’ın 19 Mayıs mesajı

Kars-Ardahan-Iğdır Federasyonu Genel Başkanı Erdoğan Yıldırım’ın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlama mesajı:

19 Mayıs 1919 tarihinin 96. yıl dönümünü, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a ayak basarak milli mücadeleyi başlattığı ve Cumhuriyetimizin kurulmasına kadar uzanan sürecin ilk adımı olması sebebiyle coşkuyla kutluyoruz.

 “Gençler, Cesaretimizi güçlendiren ve sürdüren sizlersiniz. Siz, almakta olduğunuz terbiye ve kültür ile insanlık değerinin, vatan sevgisinin en değerli örneği olacaksınız.” diyen Atatürk, 19 Mayıs 1919 tarihini gençlerimize bayram olarak armağan ederek bu güne ayrı bir anlam ve önem katmıştır.

Hiç şüphesiz ki tarih boyunca ayakta kalmayı başaran milletler, geçmişini bilerek özüne sahip çıkmış, gelenek ve kültürlerini nesilden nesile aktarmışlardır. Türk gençliği ise Türk Milletinin geleceği, umudu olarak, gelecekte ülke yönetiminde söz ve hak sahibi olacak ve her alanda gösterdikleri başarılarla Cumhuriyetimizi sonsuza kadar koruyacaktır. Bu konuda onlara olan güvenimiz tamdır.

Milli mücadelemizin başlangıcı olan bu özel günün 96. yıldönümünde Atatürk ve Kurtuluş Savaşımızın tüm kahramanlarını, şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı ve minnetle anıyor, Türk gençliğinin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum.

REİS: “ATATÜRK, 19 MAYIS’I GENÇLERE ARMAĞAN ETTİ”

AK Parti Kars Gençlik Kolları Başkanı Tolgahan Reis, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından gençlere armağan edilen 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

Büyük Önder Atatürk’ün bu bayramı kendisi gibi gençlere armağan ettiğini hatırlatan Tolgahan Reis mesajında, o dönem esaret altında kalan Türk Milleti’nin, özgürlüğe ve tam bağımsızlığa ilk adımın Atatürk'ün 19 Mayıs 1919 günü Samsun’a ayak basması ile başladığını söyledi.

Atatürk’ün “Milletin bağımsızlığını yine milletin azmi ve kararlılığı kurtaracaktır” şiarıyla Türk halkına önderlik ederek kurtuluş mücadelesini başlattığın da hatırlatan Başkan Reis mesajında: “Kurtuluş savaşı, Büyük Zafer’e kadar her yönü ile çok iyi tasarlanmış, umutların ve özlemlerin çığ gibi büyüyerek coşkuya ve zafere dönüştüğü bir kahramanlık destanıdır. Kurtuluş Savaşı’nın başarıyla sonuçlanmasından sonra 29 Ekim 1923 tarihinde Cumhuriyet ilan edildi ve Atatürk Cumhuriyeti Türk gençliğine armağan etti. Tüm ülkede Kurtuluş Savaşının başlangıcı olan 19 Mayıs günü  “Atatürk’ü anma, gençlik ve spor bayramı” olarak kutlanır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’miz, aradan geçen zaman içerisinde gelişmiş bir ekonomi ve demokratik hukuk devleti olma yolunda ciddi mesafeler kat etmiştir. Bugün ülkemizin yakaladığı gelişme ivmesini yukarılara taşıyarak, demokratik, ekonomik ve siyasi açıdan gelişmiş, en ileri standartları yakalamış, mutlu ve huzurlu bir ülke olarak gelecek nesillere bırakmak hepimizin görevidir. Hedefimiz, Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında dünyanın en gelişmiş 10 ülkesinden biri olmaktır. Bu duygu ve düşüncelerle, Ulusumuzun yolunu sonsuza dek aydınlatacak olan gençlerimizin ve milletimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutlarım.” Dedi.

Milletçe 19 Mayısı Kutlamanın Sevinç ve Onurunu Yaşıyoruz

Kars Kuzey Doğu Gazeteciler Cemiyeti (KKDGC) 2. Başkanı Ercüment Daşdelen, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Daşdelen, mesajında, Cumhuriyeti’nin kuruluşuna giden yolda, ilk adımı oluşturan ve yüce milletimizin bağımsızlığı için kurtuluş meşalesini ateşlediği tarihin 96’ncı yıl dönümünü milletçe hep birlikte kutlamanın sevinç ve onurunu yaşadığımızı belirtti.

Gazi Mustafa Kemal’in, istiklal mücadelemizin sembol günü olan bu günü, istikbalimizin sembolü olan gençlerimize armağan etmesinin, gençlik ve spor bayramı olarak ilan edilmesinin de son derece anlamlı olduğunu ifade eden Daşdelen, mesajında şunları kaydetti: ‘’Birlik ve beraberlik içinde bu topraklara ve tarihimize duyduğumuz derin sevgi ve bağlılık, birlikte oluşturacağımız mutlu ve müreffeh geleceğe olan güvenimiz, milletçe bizi birbirimize daha çok kenetleyecektir. Genç Cumhuriyetimizi yüzüncü yılına taşıyacak olan bu son yıllarda, geleceğimiz olan ve bu toprakların teminatı olan gençlerimize olan güvenimiz her zamankinden daha fazladır. Gençlerimizin bu milletin hedeflerine ulaşmasında ve dünyada söz sahibi bir ülke konumuna gelmemizde göstereceği çaba her zamankinden çok daha fazla değer taşımaktadır.’’

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler