2 günde 2 bin çocuk...

2 günde 2 bin çocuk...

“LA FONTEN ORMANMAHKEMESİ'NDE” KARS'TA ÇOCUKLARLA BULUŞTU

2 günde 2 bin çocuk...

“LA FONTEN ORMANMAHKEMESİ’NDE” KARS’TA ÇOCUKLARLA BULUŞTU

SADRİ ALIŞIK TİYATROSU KARS’TA

Kars Belediyesi’nin organizesiyle hafta sonu çocuklar için sahnelenen La Fonten OrmanMahkemesi’nde oyunu büyük ilgi gördü. Oyunu 2 günde 2 binin üzerinde çocuk izledi. Çocuklara ayrıca, oyun sonrasında çeşitli hediyeler dağıtıldı.

Sadri Alışık Tiyatrosu’nun “La Fonten Orman Mahkemesi” adlı çocuk oyunu Doğu Anadolu turnesi kapsamında Kars’ta hafta sonu çocuklarla buluştu.

Sadri Alışık Tiyatrosu’nun 4 sezondur sahnelenen “La Fonten Orman Mahkemesi’nde” adlı çocuk oyunu Kars Halk Eğitim Merkezi Çok Amaçlı Salonu’nda Cumartesi ve Pazar 4 seansta 2 binin üzerinde çocuğa ulaştı. 

Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Belediye Başkan yardımcıları Yakup Yıldız, Ferit Yenice, Özel Kalem Müdürü Muhammed Koç, Siyasi Danışman Güven Aydeğer, Basın Halkla İlişkiler Müdürü Turgay Kaya da oyunu izledi.

Çevre bilincinin küçük yaşlarla çocuklara aşılanması, doğanın, su kaynaklarının korunması yönünde bilinçlendirilmeleri ve gelecek kuşaklara bu bilincin taşınmasının amaçlandığı oyun çocuklar tarafından ilgiyle izlendi. Müzikal komedi oyunlarıyla renklenen salon tıka basa dolunca takviye sandalye ve koltuklar getirildi. Çocuklardan bir çoğu koltuklarda yan yana otururken bir sandalyeye 3 çocuğun bile oturduğu görüldü. Oyun sırasında çocuklara da sorular soruldu ve onlarda hep bir ağızdan ses vererek oyuna katıldılar. Özellikle de masal kitaplarından gördükleri tanıdık hayvan karakterlerini canlandıran oyuncuların usta performansları da oyundaki akıcılığı sonuna kadar korudu. Çocuklar adeta oyuna kilitlendiler ve doğa bilinci noktasında tüm ayrıntıları dikkatlerinden kaçırmadılar. Oyunun sonunda ise çocuklar hep birlikte sahneye alındı ve hatıra fotoğrafları çektirildi. Oyundan sonra da tüm çocuklara boyama kitaplarının da bulunduğu bir çok eğitici hediye dağıtıldı.

KARAÇANTA’YA YOĞUN İLGİ

Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, tiyatro ekibine sonsuz teşekkür ettiğini söyledi. Ailelere de çocuklarını 2 gün boyunca tiyatro izlemeye getirdikleri için teşekkür eden Başkan Karaçanta, bu tür etkinliklere daha da ağırlık vereceklerini ve çocukların çocukluklarını en iyi şekilde yaşamaları için çaba harcayacaklarını belirtti. Millet Bahçesi’nde de gerekli düzenlemelerin yapıldığını ve çocuklar için özel bölümler yaptıklarını ifade etti. Tiyatro ekibine çiçek verdikten sonra salondan çıkan Başkan Karaçanta’ya her zaman olduğu gibi yine çocuklar büyük ilgi gösterdi. Çocukları tek tek öpen onlarla hatıra fotoğrafları çektiren Başkan Karaçanta, yoğun ilgi nedeniyle salondan güçlükle ayrılabildi.

GENÇ OYUNCULAR ÇEVRE BİLİNCİNİ ÇOCUKLARA AKTARDI

Bosch Çevre Çocuk Tiyatrosu işbirliği ile sahnelenen “La Fonten Orman Mahkemesi’nde” Sadri Alışık Kültür Merkezi’nin genç mezunları rol aldı.

OYUNCULAR:

Yalvaç Ural

Mehmet Önder

Burak Çambel – Cem Ulu

Aslı Narcı

Nihat Çelik

Almila Altınsoy

Arzu Oruç, Evrim Akbayırlı, Melda Narin

KONUSU:Bir gün hayvanlar hiçbir şeyin eskisi gibi olmadığını fark eder. Ne ağaçlar vardır eskisi gibi yemyeşil, ne de kelebekler, mevsimler. Yazın hiç bitmemesi, yağmur yağmaması ve yiyecek bir şey bulamamaları artık canlarına tak eder ve bu durumu Aslan Kral’a anlatmaya karar verirler. Aslan Kral tüm bu olanların farkındadır. Buna neden olanın insanlar olduğunu söyler. Orman halkı endişelenir ve umutsuzluğa kapılır. O anda Kral’ın aklına eski dostu, hayvanları insanlara masallarıyla anlatan ve onları anlayabilen tek insan gelir;La Fonten... Artık şehire gidilmeli ve La Fonten bulunmalıdır. Kaplan ve Goril bu görev için gönüllü olup şehre giderler ve sadece seslenirler. Şehir ormandan daha kötü haldedir. Umutların yitirildiği o anda seslerini duyan tek insanı La Fonten’i görürler ve alıp ormana götürürler. Ormanın halini gören La Fonten, şehrin halini de o zaman farkedip yaşayan tüm canlılara yardım etmek için kolları sıvar. kha

Önceki ve Sonraki Haberler