2. Ulusal Hesaplamalı Kimya Kongresi

2. Ulusal Hesaplamalı Kimya Kongresi

Kars Kafkas Üniversitesi’nde “2. Ulusal Hesaplamalı Kimya Kongresi”nin Açılış Töreni Düzenlendi

2-5 Haziran 2015 tarihleri arasında düzenlenen “2. Ulusal Hesaplamalı Kimya Kongresi”nin açılış töreni, Tıp Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Programa Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Rektör Yardımcılarından Prof. Dr. Mehmet Çitil,  Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haydar Yüksek, kurum amirleri, sempozyum katılımcıları,  akademik ve idari personelin yanı sıra öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından sahneye davet edilen Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı, 2. Ulusal Hesaplamalı Kimya Kongresi Başkanı Prof. Dr. Haydar Yüksek’in açılış konuşmasını yapması ile açılış programına geçildi. Kongreye verdikleri desteklerden dolayı Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta’ya Rektör adına Rektör Yardımcılarından Mehmet Çitil’e, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haydar Yüksek’e,  kurum yöneticileri ve akademik personele plaket takdim edildi.

Açılış programının ardından bilimsel programa geçildi. Programda, ilk olarak Orta Doğu Teknik Üniversitesi Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Metin Balcı sunumunu gerçekleştirdi. Sunumun ardından Prof. Dr. Metin Balcı’yla ilgili hazırlanan özgeçmiş bilgileri verilerek kısa bir tanıtım filmi sunuldu. Daha sonra kendisine   “Kurumsal Emeklilik Plaketi” takdim edildi. Kongrenin birinci günü sunumlarının tamamlanmasının ardından Rektörlük tarafından verilen akşam yemeğine geçildi. Kongre, bilimsel ve sosyal programlarıyla 5 Haziran’a kadar devam edecek.

Önceki ve Sonraki Haberler