2009 YILI SON İL KOORDİNASYON TOPLANTISI YAPILDI

2009 YILI SON İL KOORDİNASYON TOPLANTISI YAPILDI

2009 YILI SON İL KOORDİNASYON TOPLANTISI YAPILDI

2009 YILI SON İL KOORDİNASYON TOPLANTISI YAPILDI

-VALİ KARA’NIN İLK KOORDİNASYON KURULU TOPLANTISI

  Yılda 3 kez yapılan İl Koordinasyon Kurulu Toplantısının sonuncusu Valilik Gazi Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

  Vali Ahmet Kara’nın ilk kez başkanlık ettiği toplantıda başta Kars Belediyesi olmak üzere Kafkas Üniversitesi, İl Özel İdaresi yetkilileri ve 24 kurum yetkilisi 2009 yılı içerisinde yapmış oldukları çalışmalar ve 2010 yılında hayata geçirecekleri projeler hakkında bilgi verdiler.

  Toplantıya Vali Ahmet Kara, Vali Yardımcısı Murat Demirci, İl Planlama Müdürü Engin Ersönmez, Kars Belediyesi Başkan vekili Turhan Çiçek, Kafkas Üniversitesi Rektör vekili Salih Otlu, İl Genel Sekreteri Ali Salgar, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları ve ilgili daire amirleri katıldı. 

  Vali Ahmet Kara yaptığı konuşmada ilk olarak Belediyeler Birliği kurulmasını istedi. Erzincan’da da Belediyeler Birliği olduğunu hatırlatan Vali Kara, böylelikle belediyelerin el birliği ile ilin bütün sorunlarını daha kolay çözebildiklerini söyledi. Vali Kara ayrıca, istenildiği takdirde Belediye Birliği’nin olduğu her hangi bir ile Belediye Başkanlarını götürüp örnek olması adına yapılan çalışmalarına yerinde görmelerini sağlayabileceğini de sözlerine ekledi.

  Vali Kara’nın bu önerisi üzerine açıklama yapan Kars Belediyesi Başkan vekili Turhan Çiçek, Kars’ta çevre hizmetleri birliğinin olduğunu hatırlattı. Bunun üzerine Vali Kara iç tüzük değişikliği ve Valiliğin desteği ile de Belediyeler Birliği’nin kurulmasının sağlanabileceğini ifade etti.

  Başkan vekili Turhan Çiçek, ardından da 2009 yılı içinde Belediyenin hizmetleri ve 2010 yılında planlanan hizmetler hakkında sunum yaptı.

  Kafkas Üniversitesi Rektör vekili Salih Otlu da KAÜ’nün her geçen gün kendini yenilediğini ve dış dünyaya açıldığını söyleyerek hedeflerinin daha büyük olduğunu ifade etti.

  Arpaçay Belediye Başkanı Enver Akaya ise Rektör vekili Salih Otlu’dan ilçeye Yüksek Okul kurulması talebinde bulundu.

  İl Genel Meclisi Başkanı Ali Salgar ise kış gelmeden Vali Kara’yı yeni yapılan konağa taşıyacaklarını belirtti. Salgar ayrıca, Ocaklı ve Verimli köylerinin su sorunlarının halledileceğini ve Atatürk İşhanın’da kısa sürede ihalesinin yapılacağını vurguladı.

Önceki ve Sonraki Haberler