2016’da Daha Güzel Bir Kars İçin!

2016’da Daha Güzel Bir Kars İçin!

Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Kars Belesiyesi tarafından 2015 yılında yürütülen çalışmaların, 2016 yılında da aralıksız olarak devam edeceğini söyledi.

2015 yılı başlangıcında yapılan basın toplantısında yapmış olduğumuz bir sohbette 4 ila 6 kilometre arasında bir asfaltlama çalışmamız olabileceğini söylemiştik ancak biz bunu 4 ila 6 kilometre değil yaklaşık 30 kilometreye ulaştırdık.” diyen Karaçanta, “Bunun yanında bir o kadarda kaldırımlarla birlikte parke taş döşememiz oldu. Tabi bu yeterli değil ve Allah nasip ederse 2016 yılı nisan ayı itibarıyla çalışmalarımız kaldığı yerden tam hız devam edecek.” şeklinde konuştu.

Kentte yaşanan su sıkıntısının da büyük ölçüde giderildiğine ve Kars’ın suyunun 24 saat verilebilecek yeterlilikte olduğuna dikkat çeken Karaçanta, “Özellikle 24 saat şehre su vermemizden dolayı eski şebekelere bizi ciddi sıkıntılarla karşı karşıya koymaktadır. Ama ne olursa olsun ekiplerimiz gecede olsa hangi saat olursa olsun müdahalesini yapıp vatandaşımızın su sıkıntısını gidermek için mücadele ediyorlar, etmeye de devam edecekler. Çünkü bizim vatandaşımıza, hemşerimize bir sözümüz var 24 saat aralıksız biz bu şehre su vereceğiz. Çünkü Karsın suyu 24 saat yetebilecek kapasitededir. Dolayısıyla su kesintisi hemen hemen yaşanmamaktadır ama önemli büyük patlaklar olursa o zaman şehir suyu belli bir saat kesilebilir.” diye konuştu.

Bu çalışmaların yanı sıra çevre düzenlemesinde de önemli adımlar atıldığını kaydeden Başkan Karaçanta, “Bunun yanında yapmış olduğumuz park ve bahçelerle ilgili düzenlemeler ve çalışmalarımız vardı. Tabi ki Kars’ın en önemli sorunu yol problemiydi. Yol problemi ile ilgilide çok mesafe yol kat ettik, hatta yıllardan beri girilmeyen cadde ve sokaklara biz belediye olarak girmeyi başardık. Aydınlıkevler de olsun, Halitpaşa Mahallesi’nde olsun Bülbül Mahallesi, Ortakapı Mahallesi, İstasyon Mahallesi başta olmak üzere velhasıl hemen hemen girmediğimiz mahalle kalmadı. Bu yapmış olduğumuz çalışmalar yeterlimi bence değil çünkü 20 yıldır girilmeyen yerler vardı takdir edersiniz ki yıllardır yapılmayan yolları bir yılda yapmak mümkün değildir. Ayrıca biz burada zamanla mücadele ediyoruz hava şartlarının olumsuzlukları göz önüne alındığında yapmış olduğumuz yol çalışmalarında 30 kilometredeki asfalt dökümü fevkalade bir mesafedir.” ifadelerini kullandı.

Kars Belediyesi bünyesinde temizlik işlerinde çalıştırılmak üzere personel sayısının artırıldığını ve temizliğin üzerinde titizlikle durulduğunu vurgulayan Başkan, “Diğer bir çalışmamız temizlik anlamından özellikle temizlik personelimizin sayısı arttırılarak vatandaşlarımızın daha temiz ve hijyenik ortamda yaşayabilmesi için mücadele etmekteyiz. Bunda da istediğimiz seviyeye geldik mi? maalesef gelemedik. Çünkü bir şehirde temizliğin daha iyi olabilmesi için mutlak ve mutlak yollarımızın çok daha iyi olması lazım yani şehri evvela tozdan arındırmalıyız ki o şehirde temizlikten bahsedelim. Biz yinede bir taraftan yol yaparken bir taraftan da yine değerli hemşerilerimizin temiz ortam içerisinde yaşamlarını idame ettirmek için mücadele edeceğiz.” cümlelerini kullandı.

Son olarak; “Şehir merkezinde bulunan ahırlarla ilgili Kars valiliği ile ortak çalışma yürütmekteyiz” diyen Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta konuya ilişkin şunları söyledi; “Daha önce de söylemiştim. Yapmış olduğumuz araştırma ve tespitlerde şehir merkezi içerisinde 850 tane şehir içinde ahırın olduğunu tespit ettik bu sayı belki daha fazladır. Dolayısıyla bununla ilgili bir çalışmamız var bu organize besi sanayisi dediğimiz proje kapsamında tarım il müdürlüğümüz yani tarım ve orman bakanlığında katkılarıyla mezra yolu üzerinde modern ahırların yapılacağı ve bu hayvancılıkla uğraşan değerli hemşerilerimizin daha iyi ortamda hayvanlarını saklayabilecekleri bir alan oluşturulacak. dolayısıyla şehirdeki bu köy kent görünümündeki şehri kurtara bilmek için ahırların şehir dışına çıkarılmasıyla hayvan pisliklerini de şehir dışına çıkartmış olacağız.”

Başkan Karaçanta kentte temizliğin sağlanması adına vatandaşlara da çağrıda bulundu. Başkan Karaçanta şunları söyledi; “Temizlik konusunda şunu da belirtmek isterim malumunuz kış mevsimi dondurucu soğuklar şehrimizde hakim vatandaşlarımız çöplerini çöp konteynırına atarken poşetlere koyarak atmaları halinde hiçbir sıkıntı olmayacaktır. Çünkü biz bütün mahallelerde ev ev poşet dağıtıyoruz. Belediye olarak biz bu hizmeti veriyoruz ki herhangi bir sıkıntı yaşanmasın. Yani temizlik için belediye ekipleri, belediye başkanı, başkan yardımcıları ve temizlik işleri müdürlüğü seferber olmuşuz desek yalan olmaz. Değerli hemşerilerimizin de bu konuda bizlere yardımcı olması bizleri mutlu edecektir. Çünkü bu şehirde hep birlikte yaşaya bilmemiz için bazı şeyleri hep birlikte yapmamız gerek yani bu şehir yalnız belediyenin değil bu şehir hepimizindir. O düşünceyle hareket etmemiz lazım ve değerli hemşerilerimiz o katkıyı bizlerden esirgemeyeceklerdir.” kha

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler