24 Kasım Öğretmenler Günü

24 Kasım Öğretmenler Günü

BİTLİS (AA) - Bitlis Valisi Oktay Çağatay, Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay ve Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Rektörü Prof. Dr. Erdal Necip Yardım,...

BİTLİS (AA) - Bitlis Valisi Oktay Çağatay, Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay ve Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Rektörü Prof. Dr. Erdal Necip Yardım, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Çağatay, mesajında, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutlamanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

Saygıdeğer öğretmenlerin, yüksek ideallerle insanları aydınlık bir geleceğe taşıyan ve muasır medeniyet seviyesinin üstüne çıkma yolunda kararlı adımlarla ilerlemeyi sağlayan mümtaz şahsiyetler olduğunu belirten Çağatay, şunları kaydetti:

"Öğretmenlerimiz, gelecek kuşakların iyi yetişmesi ve donanımlı olması için hiçbir fedakarlıktan kaçınmamaktadırlar. Hayatlarımızı aydınlatan, örnek davranışlarıyla rol model olan öğretmenlerimiz, omuzladıkları bu kutsal vazifeyi, layıkıyla yerine getirmektedirler. Milletimiz, kültür ve medeniyetimiz, insan sevgisini hiçbir zaman yitirmeyen öğretmenlerimizi her zaman aziz ve muteber saymıştır. Bu duygu ve düşüncelerle, sahip oldukları ilmi ve irfanı öğrencilerine aktaran, çocuklarımıza bir harf öğretebilmek için canla başla çalışan bu güzide mesleğin mensubu öğretmenlerimizin, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutluyor, Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere bu kutsi görevi icra ederken ebediyete intikal eden öğretmenlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyorum."

Belediye Başkan Tanğlay ise milletçe elde edilen başarılarda ve ulaşılan hedeflerde en büyük emeğin yurdun dört bir yanında fedakarca görev yapan öğretmenlere ait olduğunu vurguladı.

Öğretmenlerin bilgi, tecrübe ve irfanla çocukları, gençleri geleceğe hazırladığını belirten Tanğlay, bu mesleğin aynı zamanda bu ülkeye ve yeni nesillere adanmış bir hayatı da ifade ettiğini aktardı.

Rektör Yardım da 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutlayarak, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Milletimizin geleceği olan nesilleri yetiştiren değerli öğretmenlerimiz, kutsal bir vazifeyi icra eden, birer rehber olarak geleceğimize yön veren, önüne çıkan engellere ve zorluklara rağmen yılmadan ve yolundan sapmadan ilerleyen gönül neferleridir. Öğretmenlerimizin gece gündüz demeden yaptığı fedakarlıklar sayesinde gelecek nesiller inanıyorum ki yarınlara daha güvenle bakabilecektir."

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler