28 Afgan öğrenciye kırtasiye yardımı

28 Afgan öğrenciye kırtasiye yardımı

Kars Kafkas Üniversite'si (KAÜ) Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği 4. sınıf öğrencilerinden oluşan Ebu-l Hasan Harakani grubu, Kars'ta okuyan Afgan öğrencilere kırtasiye yardımında bulundu.

28 Afgan öğrenciye kırtasiye yardımı

Kars Kafkas Üniversite’si (KAÜ) Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği 4. sınıf öğrencilerinden oluşan Ebu-l Hasan Harakani grubu, Kars’ta okuyan Afgan öğrencilere kırtasiye yardımında bulundu.

Yrd. Doç. Dr Yaşar Kop’un öncülüğünde Cumhuriyet Ortaokulu, Kasım Kurşunoğlu İlköğretim Okulu ve Halit Paşa İlköğretim Okulu’nda okuyan 28 Afganlı mülteciye, kırtasiye yardımı yapıldı.

Sosyal Proje dersi kapsamında oluşturulan Ebu-l Hasan Harakani grubu 8 kişiden oluşuyor. Sabri Araz, Ender Erkek, Ahmet Kaplan, Mehmet Avcı, Murta Çavaş, Adil Bozkurt, Mehmet Koşhan ve Vura Ildız’dan oluşan grup adına konuşan Sabri Araz şunları dile getirdi:

“Böyle bir etkinlikte bulunduğumuz için çok mutluyuz. 3 hafta boyunca nasıl yardım yapabiliriz, neler yapabiliriz diye düşündük. Sonunda kırtasiye yardımında bulunabileceğimize kanaat getirdik. Ve Kars’ta kapısını çalmadığımız tek bir kırtasiyeci kalmadı. Ancak üzülerek belirtmeliyim ki umduğumuzu bulamadık, yardım toplayamadık. Biz de yılmadan okulda kermes açıp, çiğ köfte sattık. Elde ettiğimiz gelirle de yurtlarından uzak bu insanlara, bir nebze de olsa yardım etmeye çalıştık. Çalışmalarımızın her evresinde desteğini bizden esirgemeyen Yaşar Kop hocamıza teşekkür ediyoruz. Bu ve buna benzer etkinliklerimize de bütün halkımızın katılmasını ve duyarlılık göstermesini istiyoruz.” dedi.

Yrd. Doç. Dr. Yaşar Kop da öğrencilerine bu başarılı çalışmalarından dolayı teşekkür etti. kha

Önceki ve Sonraki Haberler