29 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

29 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

KESK ÜYESİ 29 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

KESK ÜYESİ 29 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

  Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu’nun (KESK), tutuklama, baskılar ve gözaltılara karşı Türkiye genelinde bugün yapma kararı aldığı basın açıklaması Kars’ta 29 gözaltıyla sonuçlandı. 2911 sayılı kanun gerekçe gösterilerek gözaltına alınan şahıslar kişi sorguları için Emniyete götürüldü.

  KESK, tutuklama, baskılar ve gözaltılara karşı Türkiye genelinde bugün basın açıklaması kararı aldı. Bunun üzerine KESK üyeleri dövizler ve sloganlarla Faikbey Caddesinden basın açıklamasının yapılacağı At Heykeli önüne geldiler. Açıklama öncesinde çevrede geniş güvenlik önlemi alan Emniyet güçleri gruba basın açıklaması yapamayacakları yönünde uyarıda bulundular.

  Basın açıklamasının izinsiz yapıldığı ve 2911 sayılı kanuna aykırı olduğu sık sık hatırlatıldı. Bunun üzerine megafonlarla karşılıklı konuşmalar oldu. Emniyet Müdür yardımcıları megafonla grubu uyarırken, grup sözcüleri de yine megafonla demokratik haklarını kullanacaklarını ve basın açıklamasını yapacaklarını söylediler.

  Tartışma uzayınca uyarılar tekrarlandı. Bu sırada Çevik kuvvet ekipleri de grubun etrafında çember oluşturdu. Bugüne kadar defalarca bu tür basın açıklaması yaptıklarını söyleyen grup sözcüleri ise bugün de bu açıklamayı yapacaklarını tekrarladılar.

  Böylece Emniyet Müdür yardımcısının talimatı üzerine gruba müdahale edildi. Açıklamaya katılan KESK üyesi 29 kişi gözaltına alınarak ekip otolarıyla Emniyete götürüldüler.

krs-kesk-gozalti1.jpg


 krs-kesk-gozalti5.jpgkrs-kesk-gozalti6.jpgkrs-kesk-gozalti8.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler