30 Ekim Mahallesi Tapularına Kavuştu

30 Ekim Mahallesi Tapularına Kavuştu

Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, 30 Ekim Mahallesi TOKİ konutlarında oturan vatandaşlara verdiği sözü tutarak işlemeleri tamamlanan 150 hak sahibinin tapusunu verdi.

 

Kars'ta Belediye ve Toplu Konut İdaresi (TOKİ) iş birliğiyle “Gecekondu Dönüşüm Projesi” kapsamında Kaleiçi, Sukapı ve Bayrampaşa Mahallerinde oturan vatandaşlar için yaptırılan konutların tapuları bugün yapılan törenle verildi.

30 Ekim Mahallesi Digor Yolu TOKİ’de düzenlenen tapu törenine Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, AK Parti İl Başkanı Av. Ensar Erdoğdu, AK Parti Milletvekili adayları Ahmet Arslan, Yunus Kılıç, Belediye Başkan yardımcıları Fatma Sinar, Orhan Özyılmaz ve çok mahalle sakinleri katıldı.

Tapu töreni için 30 Ekim Mahallesi’’ne gelen Belediye Başkanı nevzat Bozkuş ile AK Parti Milletvekili adayları Ahmet Arslan ile Yunus Kılıç’a mahalle sakinleri sevgi gösterisinde bulundu. Bira anda etrafları sarılan milletvekili adayları vatandaşlar ile bir bir tokalaştı. Belediye Başkanı nevzat Bozkuş ile Ak parti Milletvekili adayı Ahmet Arslan’ın mahalle sakini yaşlı bir bayanın elini öpmesi dikkat dikkat çekti.

Tapu töreninde konuşan Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, AK Parti Milletvekilleri Zeki Karabayır, Mahmut Esat Güven ile birlikte İl Başkanı Ensar Erdoğdu ve il teşkilatının vatandaşların tapularının verilmesinde büyük emekleri olduğunu söyledi.

Başkan Bozkuş, Kars'ta Belediye ve Toplu Konut İdaresi (TOKİ) iş birliğiyle “Gecekondu Dönüşüm Projesi” kapsamında yapılan 350 konutta oturan vatandaşlardan tapu işlemelerini tamamlayan 150 kişinin tapularını verdiklerini belirtti.

Bozkuş; “Bildiğiniz gibi Kaleiçi mahallesinin ve Üçler mahallesinin üst kısımlarından oturan 350 vatandaşımızın bu bölgede yapılan 752 konuttan 347 tanesi kendilerine tahsis edilmişti. 2004 yılında başlanıp, 2006 yılında biten TOKİ lojmanlarının yasal prosedürü noktasında sorunu ortaya çıkmıştı. Sebebi şu TOKİ beyan değeri üzerinden kendilerine devredilen arsaların durumlarının bildirilmesini istenmişti. Ama o dönemde vergi beyanının yerine raiç bedel üzerinden bildirildiği için TOKİ bunu tespit eder etmez. 7 trilyon TL Borç çıkartmıştı. Bunun belediyemizden özenmesini talep etmişti” dedi.

BELEDİYE BU BEDELİ ÖDEMEDİĞİ İÇİN TOKİ KONUYUI MAHKEMEYE GÖTÜRMÜŞTÜ

Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, belediyenin TOKİ’ye 10 trilyon değerinde arsa verdiğini vurguladı.

Başkan Nevzat Bozkuş; “Ödemen TOKİ’ye param ödenmediği için TOKİ mahkemeye gitti. Ve mahkemeyi de kazanmıştı. Bizim de dosya önümüze geldi. Ama şunu ilettik kendilerine burada oturan hemşerilerimizin zaten ekonomik durumları iyi değil. Kendileri bu parayı ödeyemezler. Biz belediye olarak bunu ödemeyi taahhüt ettik. Sonuçta meclisimizden karar aldık. Kendilerine yaklaşık 44 bin metre kare arsa verdik. Faizi ile birlikte 10 trilyon civarında olduğu için biz de sizin adınıza TOKİ’ye 10 trilyon değerinde arsamızı devrettik. Aksi takdirde bunu siz ödeyecektiniz. Ama biz buna müsaade etmedik. TOKİ ile görüştük, milletvekillerimiz ile birlikte gittik. Ve işlemler yapıldı daha sonrada tapuların dağıtılması işine geldi. Bize 374 tane konuttan 341 tanesinin tapuları devredildi belediyemize” diye konuştu.

SORUNLU OLAN VATANDAŞLARIN SORUNU DA ÇÖZEĞİM

Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, 6 problemli vatandaş olduğunu, bunların problemlerini çözerek tapularının dağıtılacağının sözünü de verdi.

Bozkuş; “Vatandaşlarımızdan 6 tanesinin arsa konusunda problemleri var. Yani onların yerine arsa verdiğimizde onlarında tapularını alıp vereceğiz. Bunlardan yaklaşık 198 tanesinin işlemleri tamamlandı. İşlemleri tamamlananlar şuanda elimizde Sayın Başbakanımızın dağıttığı 10 tane hariç, 153 tanesinin tapuları elimizde biz bu 153 tane tapuyu sizlere dağıtıyoruz. Sonuçta hükümetimizin, partimizin bu konuda ciddi emeği olmuştur. Biz seçim yaşadığımızda, size geldiğimizde bu bölgeye su sorununuz, cami sorununuz olduğunu ve önemlisi de bu tapuları size vereceğimizi ifade etmiştik. Sizin cebinizden para çıkmadan biz kendilerine 10 trilyon TL değerinde arsamızı devrettik. Ve tapularımızı aldık. Hepinize hayırlı olsun güle güle oturun, güle güle kullanın” şeklinde konuştu.

Daha sonra hak sahiplerinin tapuları dağıtıldı. Tapularını alan vatandaşların sevinçleri gözlerinden okunuyordu. Başkan Bozkuş, Karslılara hizmetlerin AK Parti milletvekili adayları Ahmet Arslan, Yunus Kılıç ve Suat Doğan ile devam edeceğini kaydetti.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler