6 aylık emek gözler önünde

6 aylık emek gözler önünde

Kars'ın İstasyon Mahallesinde ikamet eden ev hanımları, 6 aylık kursun sonunda el emeği güz nuru emeklerini sergilediler.

6 aylık emek gözler önünde

Kars’ın İstasyon Mahallesinde ikamet eden ev hanımları, 6 aylık kursun sonunda el emeği güz nuru emeklerini sergilediler.

Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açılan üç ayrı yerdeki kurslara katılan 45 kadın, altı ay boyunca öğretmenlerden el nakışı, giyim ve çeşitli el sanatları konusunda kurslar aldı. Altı aylık kursun sonunda ürettikleri eserlerini üç ayrı yerde sergileyen kadınlar, yaptıkları ürünleri satarak aile bütçelerine az da olsa katkında bulunacaklar. Ev hanımlarının ve genç kızların ürettikleri el elemeği göz nuru eserler, daha önümüzdeki ay Kars’ta başlayacak olan Kars Kültür Festivalinde Valilik tarafından organize edilecek program kapsamında sergilenerek satışları gerçekleştirilecek. Kadınlar festivalde satacakları eserleri ile ev ekonomilerine katkıda bulunacaklar.

Kursların sona ermesiyle birlikte öğrenci ve öğretmenler tarafından üretilen esereler açılan sergi ile görücüye çıkartıldı. Sergilerin açılışı Milli Eğitim Şube Müdürü Yener Kaya, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Acihan Koçoğlu ve Müdür Yardımcısı Yakup Uluman tarafından yapıldı.

Açılışın ardından Milli Eğitim Şube Müdürü Yener Kaya, Koçoğlu ve Uluman sergiyi gezerek Halk Eğitim Merkezinde görevli usta öğreticiler Sevtap Batutaki, Yasemin Kılınç ve Filiz Muratoğlu’dan bilgi alarak kursiyerler ile de bir süre sohbet ettiler.

Açılışta emeği geçen usta öğretici ve ev hanımlarına teşekkür eden Milli Eğitim Şube Müdürü Yener Kaya, ev hanımlarının kurslarda ürettikleri eserlerini Kars Kültür Festivalinde de satarak ev ekonomilerine katkı sağlayacaklarından dolayı mutluluklarını dile getirdi.

Kursun gezilmesinin ardından davetlilere kurslara katılan ev hanımlarının evlerinde hazırladıkları yöresel pasta, börek, kete ve helvalar ikram edildi. kha

Önceki ve Sonraki Haberler