80. Yıl Cumhuriyet Anaokulundan eTwinning Projeleri

80. Yıl Cumhuriyet Anaokulundan eTwinning Projeleri

80. Yıl Cumhuriyet Anaokulu’nda görev yapan öğretmenler, öğrencilerle birlikte 3 adet eTwinning Projesi yürütüyor.

80. Yıl Cumhuriyet Anaokulundan “Çocukluğum Çocukluğun Olsun” eTwinning Projesi

80. Yıl Cumhuriyet Anaokulunda okulöncesi öğretmeni olarak görev yapan Kader Karadeniz ile öğrencilerinin proje ortağı olarak yürüttüğü “Çocukluğum Çocukluğun” Olsun eTwinning projesi ile çocuk ile aile büyükleri arasındaki iletişimin çocuğun gelecek yaşantısındaki gelişimi için son derece önemli olduğu gerekçesiyle yola çıktıkları eTwinning  projesi ile birlikte çocuklar aileleriyle evlerinde kültürümüzün önemli bir parçası olan geleneksel çocuk oyunlarımızı hatırlayarak, ailelerin çocukluk dönemindeki yaşantılarını çocuklarına aktarmasına olanak sağlayacaktır. Böylece aile bireyleri arasındaki bağ kuvvetlenecek ve daha eğlenceli bir zaman dilimi geçirmiş olan çocuklar eğlenerek öğrenmiş olacaklardır. Proje kapsamında bir çok etkinliğe yer verilmiş ve son olarak finalde çocukların aileleriyle birlikte yaptıkları oyuncaklar tasarlanmıştır. Dünya Oyun Oynama gününde “Sek Sek” oyunu ile birlikte son etkinliklerini gerçekleştirmişlerdir.

80. Yıl Cumhuriyet Anaokulundan “Masal Battaniyem” eTwinning Projesi

80. Yıl Cumhuriyet Anaokulunda okulöncesi öğretmeni olarak görev yapan Kader Karadeniz ve Nesrin Çetinkaya öğretmenleri ile öğrencilerinin proje ortağı olarak yürüttükleri, çocukların kültürümüze ait unutulmaya yüz tutmuş Anadolu Masallarını tanımalarını, birçok masalı çocuklarımızla buluşturmayı amaçlayan,  çocukların kendini ifade etme ve özgüven becerilerinin gelişmesini, masallar aracılığı ile toplumsal değerlerin farkına varmasını, iyilik, mutluluk, dostluk gibi kavramların içselleştirilmesine olanak sağlayacakları  "Masal Battaniyem" eTwinning projesi ile birlikte kapanış webinarına Milano Eğitim Ataşesi Prof. Dr. Tolga Erdoğan davet edilerek projenin finali oyun şenliği olarak gerçekleştirilmiştir.

80. Yıl Cumhuriyet Anaokulundan “Ritmimde Hikayem Saklı” eTwinning Projesi

80.Yıl Cumhuriyet Anaokulundan okulöncesi öğretmeni Sevil Alan’la 4 yaş A şubesi öğrencilerinin, başka illerden toplam 10 ortakla birlikte yürüttükleri Ritmimde Hikayem Saklı projesinde sona gelindi. Proje amacının yaşadığımız toprakların kültürel değerlerini çocukların yaşantısına geçirmek olarak belirtilen proje eTwinning platformu aracılığıyla gerçekleştirildi. Aralık ayının sonunda başlayan projede tüm velilerimizin de katılımıyla öğrencilerimiz hem eğlenerek hem de öğrenerek ülkemizin kültürel değerlerini tanıma fırsatı buldu. Proje sonunda türkülerimizi, tarihi ve kültürel değerlerimizi, yöresel yemeklerimizi öğrenme fırsatı bulan öğrencilerimiz esergi, ekitap ve ortak ritim çalışmalarına imza attılar.

80.-yil-cumhuriyet-anaokulundan-etwinning-projeleri-(1).jpg80.-yil-cumhuriyet-anaokulundan-etwinning-projeleri-(2).jpg80.-yil-cumhuriyet-anaokulundan-etwinning-projeleri-(3).jpg80.-yil-cumhuriyet-anaokulundan-etwinning-projeleri-(4).jpg80.-yil-cumhuriyet-anaokulundan-etwinning-projeleri-(5).jpg80.-yil-cumhuriyet-anaokulundan-etwinning-projeleri-(6).jpg80.-yil-cumhuriyet-anaokulundan-etwinning-projeleri-(7).jpg80.-yil-cumhuriyet-anaokulundan-etwinning-projeleri-(8).jpg80.-yil-cumhuriyet-anaokulundan-etwinning-projeleri-(9).jpg80.-yil-cumhuriyet-anaokulundan-etwinning-projeleri-(10).jpg80.-yil-cumhuriyet-anaokulundan-etwinning-projeleri-(11).jpg

Önceki ve Sonraki Haberler