9.5 Milyon Euro'luk Kars Projesi

9.5 Milyon Euro'luk Kars Projesi

Serhat Kalkınma Ajansı'nın (SERKA), Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nca yürütülen Bölgesel Rekabet Edebilirlik Operasyonel Programı kapsamında sunduğu “Tarihi Kimliğiyle Kars Kenti Projesi” 9,5 milyon avro hibe almaya hak kazanmıştı.

 

Bu kapsamda, kentte faaliyet gösteren ilgili kurum ve kuruluşların projede görevlendirilen personelin söz konusu sokak sağlıklaştırması mevzuatına ve iyi uygulama örneklerine yönelik bilgisinin artırılması ve deneyim paylaşımı amacı ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Koruma Uygulama ve Denetim Müdürlüğü uzman personeli ve İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi akademisyenlerinin katılımı ile bugün projenin uygulanması düşünülen alanda saha çalışması düzenleniyor.
 
Konuyla ilgili KHA’nın sorularını cevaplayan SERKA Program Geliştirme ve Program Yönetim Birimi Başkanı Başak Önsal Demir, “Serhat Kalkınma Ajansı tarafından hazırlanmış olan “Tarihi kimliğiyle Kars Kenti Projesi” için bugün burada çalışmalar yapıyoruz. Kars Valiliği, İl Özel İdaresi, Kars Belediye Başkanlığı Uzmanları, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Koruma Uygulama Daire Başkanlığı Uzmanları, Daire Başkanları ve İTÜ Mimarlık Fakültesi Dekan Yardımcısı burada. Hepsine çok teşekkür ediyoruz. Seminer çalışmasının ilk ayağını sahada yapıyoruz, öğleden sonra ise toplantıyla çalışmalarımız devam edecek. Kars’ta uygulanması planlanan kentsel iyileştirme “Tarihi kimliğiyle Kars Kenti Projesi” ile ilgili olarak kurumlar birlikte nasıl çalışabilirler, bu proje nasıl daha hızlı ve sağlıklı bir şekilde hayata geçirilebilir ve Kars’a armağan edilebilir adına hep birlikte çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” dedi.
 
Demir ayrıca, “Proje Serhat Kalkınma Ajansı tarafından hazırlandı ve şu anda Avrupa Birliği Delegasyonu ve Bilim Sanayi Teknoloji Bakanlığı tarafından ilk etapta onaylanmış turizm projelerinden bir tanesi. Uygulamada yaklaşık 9 buçuk milyon avro kadar bir bütçesi olacak ve bu kapsamda proje dahilinde Kars merkezinde belirlenen sokaklarda sokakların iyileştirilmesi, sokak mobilyelerinin iyileştirilmesi gibi inşaat faaliyetleri olacak. Ayrıca yine Kars merkezinde turizm kobilerinin bir takım iş becerilerinin artırılması, tanıtımlarının daha iyi yapılabilmesi ve uluslar arası ölçeklere taşınabilmesi için çeşitli tanıtım, eğitim faaliyetleri de proje kapsamında gerçekleştirilecek. Şuanda sahada inşaat çalışmaları için gereken ön çalışmalarla ilgili uzmanlar, teknik heyet inceleme yapıyor. Burada alınan kararlara göre valimiz, belediye başkanımıza bilgi sunulup Serhat Kalkınma Ajansı’nın Genel Sekreterlik makamının da katılacağı toplantıyla gerekli kararlar alınıp, uygulanmaya geçilecek.” diye konuştu.
 
Demir daha sonra, “Şu anda tarihi kent merkezi içerisinde sit alanı ilan edilen merkezlerde proje uygulanacak. Bu bölgeler: Ordu Caddesi, Gazi Ahmet Muhtar Paşa Caddesi, Şehit Hulusi Aytekin Caddesi, Tarihi Taş Köprü ve Hamamlar Bölgesi, Kale altı, Dereiçi gibi sit alanı içerisine giren bütün kent merkezindeki bütün bölgelerdir.” açıklamasında bulundu.
kha

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler