9 Yıllık Kabus Sona Erdi

9 Yıllık Kabus Sona Erdi

9 yıllık kısmi felçlik süreci Kafkas Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde son buldu.

Daha önce 2 kez İzmir Tepecik Araştırma Hastanesi’nde ve 2 kez de Kars Devlet Hastanesi’nde beyin ameliyat olan Ayten Varlı 5. ameliyatını Kafkas Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde olmaya karar verdi. 9 yıllık süre içerisinde sol tarafını kullanamayan 55 yaşındaki Ayten Varlı ümidini tamamen kaybetmişken ameliyat masasından mutlu haberle uyandırıldı. Varlı, operasyonun oldukça başarılı geçtiğini söyleyen hekimlere, sol kolunu ve bacağını hareket ettirdiğinde inanabildi.

Mutluluğu gözlerinden okunan Varlı, kendisine ameliyat öncesi, ameliyat sırası ve sonrasında verdiği emekten dolayı Kafkas Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Miktat Kaya’ya ve Beyin Cerrahi Asistan Doktoru Dr. Kadir Yıldırım ve onlarla birlikte ameliyatta yer alan ekibe koç ziyafeti sözü verdi. Kars’ın Digor İlçesi Köseler Köyü’nde ikamet eden Ayten Varlı, “Beyin tümörü hastalığım vardı. Daha önce iki kez İzmir Tepecik Araştırma Hastanesi, iki kez de Kars Devlet Hastanesi olmak üzere toplamda 4 kez beyin ameliyatı geçirdim. Bu beşinci ameliyatımdı Allah’a şükürler olsun ki şuan çok iyiyim. Önceden sol tarafım felçti ve hareket ettiremiyordum. Bu ameliyata girmeden önce ameliyattan çıkamayacağımı düşünüyordum ama şimdi çok şükür ki kendimi çok iyi hissediyorum ve sol tarafımı da istediğim gibi hareket ettirebiliyorum. Artık yürümek, dolaşmak istiyorum, Allah doktorlarımızdan razı olsun ayağı kalktığımda onlara koç keseceğim.” şeklinde konuştu.

Bundan önceki süreçlerdeki ameliyatlarda ve ameliyat öncesinde birçok zorlukla karşılaştıklarını söyleyen Varlı ailesi, Kars’ta sağlık anlamında büyük bir hizmetin verildiğine dikkat çekerek, emeği geçen herkese teşekkür etti. Ayten Varlı’nın kız kardeşi Filiz Varlı ve oğlu Ertem Varlı ise çekilen zorlukları şu ifadelerle anlattılar: “Daha önce ameliyat sürecinde birçok zorlukla karşılaştık. Özellikle İzmir’de bizler de yanında olmamız gerektiği için ailesi olarak gittik. Büyükbabamız İzmir’de sağ olsunlar ellerinden geleni yaptılar fakat bir taraftan hastalık, bir taraftan düşünceler ve maddi etkenle birlikte kendi şehrinizdeki gibi rahat ve bilinçli bir şekilde hareket edememenin zorluklarını yaşadık. Burada şükürler olsun ki yanı başımızda böylesi bir sağlık hizmeti veriliyor, kendi evimizde tedavi ediliyoruz. Şu anda da annemizin gülen yüzünü görmekle birlikte bu tedavinin başarıyla sonuçlanmasının mutluluğunu yaşıyoruz. Allah hocalarımızdan razı olsun.”

Ameliyatta bizzat yer alan Kafkas Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Miktat Kaya da “Hastamız daha önce 4 beyin ameliyatı geçirmiş ve 5. ameliyatında mutlu sona hep birlikte ulaştık çok şükür. Hastamız geldiğinde sol tarafı felçti ama şimdi görüyoruz ki istediği gibi hareket ettirebiliyor. Bir süredir şuuru kapalıydı ama şimdi çok iyi durumda. Beyin operasyonlarından sonra konuşmalarda da bazen sıkıntılar yaşanabiliyor fakat hastamızda şükürler olsun ki böyle bir durum da söz konusu değildir ve ameliyatımız başarıya ulaşmıştır.” dedi.

Başarılı ameliyatta yer alan Beyin Cerrahi Asistan Doktoru Dr. Kadir Yıldırım ise; “2 yıldır Kafkas Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde görev yapıyorum. Hastamız bize Kars Harakani Devlet Hastanemizden sevkle geldi. Geldiğinde Sol tarafı felç ve bilinci kapalıydı. Ameliyata 2 gün önce aldık ve 6 saatlik ameliyatı başarıyla sonuçlandırdık. Hastamız ameliyat sonrasında 2 gün yoğun bakımda kaldı ama ameliyattan hemen yarım saat sonra bilinci açıldı ve kas gücü yaklaşık 1 saat sonra yerine geldi. Hastamızı servise aldık ve bu süreçte tüm bulguları stabil ve kas gücü inşallah fizik tedavi süreciyle çok daha güçlenecek ve eski günlere geri dönecektir hastamız. Kafkas Üniversitesi Araştırma ve Uygulama hastanemizde bir çok alanda olduğu gibi beyin cerrahi konusunda da uzman ekibe sahibiz ve bu anlamda vatandaşlarımızın İzmir’e, İstanbul’a, Ankara’ya gitmesine gerek yok. Burada standart dünya standartlarına ulaşmış durumdadır. Kafkas Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Miktat Kaya öncülüğünde girdiğimiz bu ameliyatta anestezi ekibimizin bize büyük desteği oldu ve Kars olarak sağlık anlamında çok şükür ki mutlu sonuçlar alıyoruz.” İfadelerini kullandı

 

kha

Önceki ve Sonraki Haberler