Aç Kurtlar 97 Koyunu telef etti

Aç Kurtlar 97 Koyunu telef etti

Aç Kurtlar 97 Koyunu telef etti

Aç Kurtlar 97 Koyunu telef etti

  Kars’ın Digor İlçesi’ne bağlı Mahirbey Köyü’nde, aç kurtlar 97 koyunu telef etti. Koyunların sahibi de krediyle koyunları satın aldığını ve bu durum karşısında borçlarını ödeyemediğini söyleyerek yetkililerden yardım istedi.

  Edinilen bilgiye göre, olay geçtiğimiz günlerde Mahirbey Köyü’nde meydana geldi. Mahirbey Köyü’ne 1 kilometre uzaklıkta bulunan Kıyasettin Tokur ve Mehmet Tokur’a ait ağıldaki 130 adet koyuna gece saatlerinde 6 kurt saldırdı.

  Sağa-sola kaçışan koyunlardan 97’si ağıla yakın mesafede ve dere yatağında kurtlar tarafından telef edilirken, 33 koyun ise kayıplara karıştı.

  Hayvancılıkla geçimini sağlayan 9 çocuk babası Kıyasettin Tokur, ağılın köyün yerleşim alanına 1 kilometre uzakta olması nedeniyle köylülerden yardım isteyemediklerini, cep telefonu olmadığından da kimseleri arayamadığını söyledi.

  Kurtların saldırısını gördüğünü de ifade eden Tokur, “Ağılda bulunan koyunlar kurtların saldırmasıyla kaçışmaya başladı. 130 küçükbaş hayvandan 97 tanesi telef oldu. Dağpınar Jandarma Komutanlığı gerekli tutanakları tuttu. Hayvanları Mahirbey Tarım Kalkınma ve Kredi Kooperatifinden almıştık. Şimdi zararımızın giderilmesi için gerekli yerlere elimizdeki tutanaklarla müracaatımızı yapacağız. Kredi borçlarımızın affedilmesini istiyoruz. Aksi halde 28 bin TL borcumuzu nasıl ödeyeceğiz. Şaşırıp kaldık. Bu koyunları o krediyle satın almıştık. Şimdi de çaresiz kaldık. Ne olur yetkililer bize yardım etsinler” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler