Ağrılı kadın girişimciler, Güneydoğu’daki yöresel ürünler pazarını inceledi

Ağrılı kadın girişimciler, Güneydoğu’daki yöresel ürünler pazarını inceledi

Kars, Ağrı, Ardahan ve Iğdır illerinde faaliyet yürüten Serhat Kalkınma Ajansı dört ilde kadınların sosyal ve ekonomik yaşama entegrasyonu sağlamak, yöresel ürünlerin işlenmesi ve pazarlanmasını geliştirmek amacıyla yöresel ürünler pazarı kurulması için g

Ağrılı kadın girişimciler, Güneydoğu’daki yöresel ürünler pazarını inceledi

Merkezi Kars’ta bulunan, Ağrı, Iğdır ve Ardahan’ı da kapsayan Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) tarafından kadınların ekonomik yaşama entegrasyonunu sağlaması ve kadın girişimcilere örnek teşkil etmesi amacıyla 14 Ağrılı kadın girişimci Mardin ve Diyarbakır illerindeki kadın girişimcilerin çalışmalarını inceledi.

Kars, Ağrı, Ardahan ve Iğdır illerinde faaliyet yürüten Serhat Kalkınma Ajansı dört ilde kadınların sosyal ve ekonomik yaşama entegrasyonu sağlamak, yöresel ürünlerin işlenmesi ve pazarlanmasını geliştirmek amacıyla yöresel ürünler pazarı kurulması için girişimlere başlamıştı. Bu kapsamda Ağrı’daki 14 girişimci kadın SERKA tarafından Mardin ve Diyarbakır’a götürüldü. Ağrılı iş kadınları, bu iki ildeki girişimci kadınlar tarafından kurulan yöresel ürünler pazarını ve işletmelerini gezerek işletme sahiplerinden iş deneyimleriyle ilgili bilgi aldı. Kadın girişimciler gezinin ilk durağı olan Diyarbakır’da Ziya Gökalp Çok Amaçlı Toplum Merkezi’ni gezdi. Kadınlara yönelik okuma yazma, ev ekonomisi, el sanatları, beslenme, bilgisayar, hijyen ve çevre temizliği, anne-çocuk sağlığı ve aşı kampanyaları konusunda eğitimler veren merkezin yöneticileriyle görüşen girişimci kadınlar, uygulama örneklerini yerinde inceledi ve çalışmalar hakkında bilgi aldı. TOBB Diyarbakır Kadın Girişimciler Kurulu ile Diyarbakır İş Kadınları Derneği’ni ziyaret eden girişimci kadınlar, dernek yetkililerinin girişimcilik kültürüyle ilgili sunumlarını dinledi.

Program kapsamında Mardin’e geçen Ağrılı girişimci kadınlar, GAP bünyesinde yaptırılmış olan Çok Amaçlı Toplum Merkezi’nin yapısı hakkında yetkililerden bilgi aldı. Grup daha sonra BM Kadın Dostu Kentler Projesi bünyesinde yapılan çalışmalarla ilgili yapılan toplantıya katıldı ve Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı’nın Mardin’de uyguladığı “Yerel Kalkınmada Kadın Liderliğinin Güçlendirilmesi Projesi” kapsamında yapılan çalışmalarla ilgili olarak vakıf yetkililerinden bilgi aldı. Gezi programının sonunda Dicle ve Karacadağ Kalkınma Ajansı’nı ziyaret eden Ağrılı girişimci kadınlara ajans uzmanları tarafından bu ajansların, faaliyet yürüttükleri illerdeki çalışmalarıyla ilgili bilgi verildi. Ağrılı girişimci kadınlar, SERKA tarafından düzenlenen teknik gezinin kendileri açısından önemli bir deneyim olduğunu belirterek, edindikleri bilgi ve tecrübeleri iş yaşamlarına aktaracaklarını söylediler.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler