Ahmet Arslan,  Bakan Ünal İle Berlin'de!

Ahmet Arslan, Bakan Ünal İle Berlin'de!

Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyon Başkanvekili AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan, ITB BERLİN TOURİSM Fair ( Turizm Fuarı )'nda Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal ve Kars'ı temsil eden Kafkasya Turizm Seyehat Acentasına eşlik etti.

Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyon Başkanvekili AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan, çeşitli temaslarda bulunmak ve dünyanın en önemli turizm fuarlarından ITB 2016’ya katılmak için Berlin’de bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal’a eşlik etti.

Bakan Ünal ile Kars’taki Turizm yatırımları ile ilgili istişarelerde bulunan Ahmet Arslan bakanlığın Ani Ören Yerini UNESCO Dünya Kültür Mirası listesine aldırma çalışmaları nedeniyle kendisine teşekkür etti.

Arslan Turizmcilerin yanı sıra Berlin de yaşayan Karslı işadamlarıyla da buluşarak; Kars’ta, Ülkemizde ve Almanya’daki gelişmeler konusunda istişarelerde bulundu.

Bakan Ünal, Başkanvekili Arslan ve beraberlerindeki heyet fuarın açılışına katıldıktan sonra standları ziyaret edip ikili temaslarda bulundular. Bakan Ünal ve Başkanvekili Arslan KKTC standını da ziyaret ederek KKTC Ulaştırma Bakanı ile sohbet ettiler.

Bakan Ünal yerli ve yabancı basın mensupları ile bir toplantı gerçekleştirdi.

Türk turizminin geldiği noktaya ve Almanya-Türkiye turizm ilişkisine değinen, Türkiye’ye gelen ziyaretçi sayısında Almanya’nın birinci sırada olduğunu aktaran Bakan Ünal şunları söyledi:

“Bir kez daha bu önemli fuar vesilesiyle sizlerle birlikte Almanya’da bulunmaktan duyduğum memnuniyeti paylaşmak isterim.

23 Nisan ve 30 Ekim 2016 tarihleri arasında gerçekleşecek olan EXPO 2016 Antalya ‘Gelecek Nesiller İçin Yeşil Bir Dünya’ sloganıyla hayata geçirilecek. EXPO 2016 Antalya’nın teması ise çiçeğin ‘saflığı’, çocuğun ‘geleceği’ temsil etmesi nedeniyle ‘çiçek ve çocuk’ olarak belirlendi. Ayrıca, Antalya ve çevresinde yetişen endemik bir bitki olan ‘şakayık’, diğer adıyla ‘yaban gülü’ EXPO 2016 Antalya’nın sembol çiçeği olarak seçilmiştir.

EXPO’da her ülke kendi bahçesini sergileyecek. Bu biraz da bizim çevreye duyarlılığımız endemik bitki türleriyle yaşadığımız dünyada çevrenin, doğanın ve geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın korunması ve onlara sahip çıkmaktaki kararlılığımızın da bir göstergesi.

Bildiğiniz gibi son 10 yıl içerisinde Türk turizmi büyük bir değişim ve gelişim süreci içine girdi. Dünyadaki gelişmelere paralel olarak izlenilen çevreyle uyumlu, rekabetçi ve sürdürülebilir politikalarla ülkemizin uluslararası alanda daha çok tanınması sağlanmış, pazarların niteliklerine göre stratejiler geliştirilmiş, destinasyon odaklı çalışmalarla dünyada bir turizm markası olarak Türkiye öne çıkmıştır.

Bu başarının gelecekte de aynı çizgide devam etmesinin; bizim sahip olduğumuz coğrafi, kültürel, turistik değerler ve zenginliklerle ekolojik dengeyi koruyan, yüksek hizmet standardını da içine alan yaklaşımlarla dünyadaki eğilim ve beklentileri yakından takip eden politikaların üretilmesiyle sağlanacağının farkındayız. Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak bu politikaların üretimi konusunda önemli çalışmalara imza atıyoruz. Bunun için öncelikli olarak çevreye duyarlı turizm yatırımlarına öncelik veriyoruz. Bugün Mavi Bayraklı plaj sayısında dünya ikincisiyiz. Aynı zamanda Türkiye, birçok kuş cennetine ev sahipliği yapması ve kuş göç yollarına da gösterdiği duyarlılıkla da ekolojik denge konusundaki hassasiyetini ortaya koyuyor. Turizm etkinliklerini bütün bir yıla yaymak amacıyla sektörle işbirliği içinde, ülkemizin sunduğu sınırsız turizm çeşitliliğini ve farklılığını bundan sonraki süreçte de aynı heyecan ve şevkle yansıtmaya devam edeceğiz. Bu nedenle, Türk turizmi için vazgeçilmez tatil türü olan deniz-güneş-kum üçlüsünün yanı sıra ülkemizin diğer turizm potansiyellerini ve köklü

kültürünü daha etkin olarak harekete geçiriyoruz. Bu sebeple yürüyüş, bisiklet, doğa turları, spor, sağlık, gastronomi ve kongre turizmi gibi insanları buluşturucu turizm çeşitliliklerine dönük önemli çalışmalar yürütmekteyiz.

Kültür yollarını destekliyoruz. İnsanların Anadolu’nun eşsiz güzelliklerini yürüyerek veya bisikletle ya da berrak turkuaz koylarda mavi yolculukla keşfetmesi için çalışmalarımızı yoğunlaştırdık.

Türk turizmi yapısal bir değişimi hedeflemiştir. Tüm sektör paydaşları ile birlikte bu dönüşümü gerçekleştireceğiz. Ülkemizde başta ulaşım olmak üzere turizm alt yapı çalışmalarımızı aşama aşama sonuçlandırıyoruz. Türkiye’de kültür endüstrisini destekleyerek turizmde ürün ve destinasyon çeşitliliğini oluşmasını hedefledik. Yine bu amaçla hava yolu ve hızlı tren yolu projelerimizi Anadolu’nun tamamına yayma noktasında önemli bir aşamaya geldik. Bugün Anadolu’nun her noktasına hava yolu ulaşımı mümkün kılınmıştır. Türkiye’nin batısından doğusuna ve önemli tatil merkezlerine hızlı tren projelerimize ilişkin yatırımlarımız tüm hızıyla devam ediyor.

Bildiğiniz gibi, Bakanlığımızca yürütülen çalışmalar neticesinde, ülkemizde bulunan ve uluslararası önem taşıyan, takdire ve korunmaya değer 15 adet kültürel ve doğal mirasımız, UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer almakta. UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi’nde ise 2014 yılında eklenen ebru sanatı ile birlikte ülkemizden 12 unsur yer alıyor.

Tarihi temellere dayanan Türk–Alman dostluğu, tarihsel bağlar, Almanya’da yaşayan vatandaşlarımız, ekonomik ve turizm ilişkilerimiz ile ortak çıkarlarımız doğrultusunda gelişmiştir.

Türk turizminin gelmiş olduğu bu önemli noktada ve sürdürmekte olduğumuz başarıda Alman dostlarımızın vermiş oldukları desteğin önemi büyük ve bizler için çok anlamlıdır. Alman seyahat endüstrisi paydaşları geçmişten bugüne turizmin uygulanışı ve gelişimi konusunda Türkiye’ye önemli destekler vermiştir.

Bu önemli fuar vesilesiyle tüm Alman dostlarımıza tekrar teşekkür ediyor, sizleri ülkemizde ağırlamaktan duyduğumuz mutluluğu bir kez daha vurgulamak istiyorum.”

arslan,-bakan-unal-ve-kafkasya-turizm-ile-berlinde!-(4).jpgarslan,-bakan-unal-ve-kafkasya-turizm-ile-berlinde!-(1).jpgarslan,-bakan-unal-ve-kafkasya-turizm-ile-berlinde!-(2).jpgarslan,-bakan-unal-ve-kafkasya-turizm-ile-berlinde!-(3).jpgarslan,-bakan-unal-ve-kafkasya-turizm-ile-berlinde!-(5).jpgarslan,-bakan-unal-ve-kafkasya-turizm-ile-berlinde!-(6).jpgarslan,-bakan-unal-ve-kafkasya-turizm-ile-berlinde!-(7).jpgarslan,-bakan-unal-ve-kafkasya-turizm-ile-berlinde!-(8).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler