Ahmet Arslan: Kars, 13 Sene Önce Kaderine Terk Edilmişti

Ahmet Arslan: Kars, 13 Sene Önce Kaderine Terk Edilmişti

Arslan, seçim çalışmalarıyla ilgili değerlendirme yaparak, "Kars 13 sene öncesine kadar adeta kaderine tek edilmişti." dedi.

 Arslan: ‘Haydi Bismillah’ diyerek bu kutlu yola koyulduk

AK Parti Milletvekili Adayı Ahmet Arslan, “Allah’a şükürler olsun ki bugün Kars, 7 ilçe, 1 beldesi ve 374 köyü ile artık Ahmet Arslan’ın kim olduğunu çok iyi biliyor. Bu konuda Rabbim’e ne kadar şükretsem azdır. Çıktığımız yolda Rabbim yar ve yardımcımız olsun. Bizler ‘Haydi Bismillah’ diyerek bu kutlu yola koyulduk.

Arslan, seçim çalışmalarıyla ilgili değerlendirme yaparak şunları söyledi:

“AK Parti, teşkilatlarıyla, milyonlarca üyesiyle dünyada gıpta ile gösterilen bir sivil toplum örgütüdür. Ama siz teşkilatlar olarak, AK Parti’nin ülke meramını vatandaşa ve sahaya iyi yansıtırsanız, onlarda her zaman destek olmaya devam eder. Dolayısıyla bunun sorunluluğu tüm birimleriyle teşkilatların, yani sizlerin omzundadır. Çünkü halkımız sahada olan sizlere ulaşabiliyorlar. Sizlere erişiyorlar ki, sizler de erişemediğiniz yerlerde bizleri devreye sokuyorsunuz. Bizler de nasıl olsa teşkilatlar görevini yapıyor diye Ankara’da hiçbir zaman rahat olmadık. Biz bu sorumluluğu omuzlarımıza yükledikten sonra her ay en az 2- 3 kez Kars’a geldik. İlçe ve köylerimize kadar gittik. Neredeyse bütün köylerimize gittik. Halkımızın sorunlarını dinledik ve çözmek için çaba sarf ettik

Mecliste 18 komisyon var. Bu komisyonlardan en zoru Plan ve Bütçe Komisyonudur. Bu komisyonda görev yapmak ise son derece zordur ve adeta meclisin hamallığını yaparsınız. Selahattin Bey de vekilliğinde bu komisyonda görev almıştır. Be o hamallığa şunun için katlandım ve dedim ki ‘Madem ki Kars halkı bizim omuzlarımıza bu yükü verdi. Bizde bu komisyonda, meclis genel kurulunda ve hafta sonları da sahada, sonuna kadar çalışalım. Kars ve Karslı bundan ziyadesiyle faydalansın.’

Kars 13 sene öncesine kadar adeta kaderine tek edilmişti. Milletvekillerimiz Zeki Karabayır, Selahattin Beyribey, Mahmut Esat Güven, Mehmet Uçum, belediye başkanlarımız, il-ilçe başkanlarımız, meclis başkan ve üyelerimiz ve diğer birimlerimiz ile hep birlikte hizmet etmeğe devam ediyoruz. Elimizde bir sihirli değnek yoktu. Çünkü sizler Ak Parti’ye Kars’tan ve Türkiye’nin her yerinden güçlü destek verdiniz. Ak Parti güçlü olunca liderleriyle ve kurumlarıyla ülkeyi kalkındırmaya devam edecek. Ankara’daki pasta da büyüdü ve bizler de bu büyük pastadan payımızı aldık. 14 yıldan beridir de Kars’a sürekli yatırım yapılıyor ve çok ta iyi noktalara geldik. Kars’ın ihtiyacı olan projelerin bir kısmı bitti, bir kısmı devam ediyor. Geride kalanların tamamı da proje aşamasındadır. Hiçbir kimse diyemez ki ‘Kars’ın tek bir kalan projesi vardır ve siz bununla ilgili bir çalışma başlatmadınız.’

Bir inşaatı yapmak zordur. Her katı tek tek çıkarsınız.  AK Parti, 13 yıl boyunca her sene bir kat yaparak 13. Kata geldi. Ama 7 Haziran’dan sonra birileri çıktı ve dedi ki ‘Ben o 13 yıllık inşaatı 3 ayda yakacağım’ yıkabilircisiniz? Evet yıkarsınız. Ama yıkılmış bir şeyi yapmak kolay değildir.

7 Haziran akşamı ‘hemen erken seçime gidelim’ diyenler, ertesin gün dönüp ‘Hayır seçime gitmeyelim, koalisyon kurmayalım’ dediler. Her şeye ‘hayır’ diyenler, nasıl ellerini taşın altına koymuş oluyor. Lafa gelince ‘Ben gövdemi de taşın altına koyarım’ diyorsun. Ama her şeye ‘Hayır’ diyorsun. Daha sonra da diğer parti de ‘benim 14 tane maddem var ve sen bunlara evet de’ diyorsun. Ve bize ‘siz 13 yılda yanlış yaptınız. Biz bir koalisyon kuralım ve 13 yılda yaptığınız yanlışlıkları düzeltin.’ Diyorsunuz. Bundan daha kötü bir öneri olabilir mi?

13 yılda Türkiye’de kişi başına milli geliri 3 bin dolardan 11 bin dolara çıkartacaksınız. Siz Türkiye’yi dünyada itibarı sıfırlanmış, İMF’nin kapısında gecen bir Türkiye’den dünyada söz sahibi olan ve İMF’ye borç verecek halen gelen bir ülke haline getireceksiniz. Dünyada ki tüm mazlumların ve mağdurların umudu haline gelmiş bir Türkiye’yi yok, var sayamazsınız. Ve diyeceksiniz ki ‘Recep Tayyip Erdoğan, O’nun hükümetleri, O’nun partisinin milletvekilleri, teşkilatları ve başkanları yanlış yaptı ben düzelteceğim.” Yok böyle yağma. 13 yıllık emeğimizi, geldiğimiz noktayı, bin yıllık kardeşliğimizi Sultan Alparslan ile Ani’den başlayan kardeşliğimizi, bütün renklerin, etnik yapıları yok var sayacaksınız.

Sonra da Anayasa diyecek ki, 45 gündür hükümet kurulamıyor. Seçim hükümetine, ülke ortada kalmasın diye meclisteki bütün partiler üye verir. Ama sen naz yapacaksın. Allah O’dan razı olsun ki Tuğrul Türkeş çıktı ve Babasının izinden doğru yürüdü ve dedi ki ‘ben siyaset adamıyım. Ben devletime sahip çıkacağım. Mademki AK Parti hükümetleri bu devlete sahip çıkıyor. Ben de onlarla birlikte yola çıkacağım’ dedi.  Yani diğer partilerin kurduğu tezgâh ve düzen ve oyun bozuldu. Oyun bozulduğu için de Sayın Türkeş MHP’den istifa etti ve devlet adamı olan Türkeş Ak Parti ile birlikte yürümeye başladı. Buna başka hiçbir anlam yüklemeyin. Bu nedenle Sayın Türkeş’e, Cumhurbaşkanımıza ve Başbakanımıza teşekkür ediyoruz.

Biz Karsı kalkındırmaya çalışıyorken, biz Kars’a yatırım gelsin derken, otellerdeki rezervasyonlar iptal oldu. Bu Kars ölçeği Türkiye ölçeğinde neler oluyor. Yabancı yatırımcı artık Türkiye’ye yatırım yapmaktan imtina etmek istiyor. Niye çünkü Dünya’da Türkiye’nin büyümesini hazmedemeyenler, Türkiye küçülsün istiyor, Türkiye kendi kabuğuna çekilsin istiyor. Dünya’daki ağabeylerinin söylediklerine göre Türkiye’ye biçtikleri role göre hareket etsin istiyorlar. Hayır diyoruz. Niye hayır diyoruz? Diyoruz ki biz büyüdük, büyümeye devam edeceğiz. AK Parti’yi Kars’ta da Türkiye’de de tek başına iktidar haline getireceğiz. Tekrar güçlü hale geleceğiz. Bu bölgenin Suriye ve Irak haline gelmesine kesinlikle izin vermeyeceğiz. Buna kim izin veremeyecek, buna sizler izin vermeyeceksiniz, buna Karslı izin vermeyecek. Buna Türkiye’deki hiçbir kimse izin vermeyecek. Herkes görüyor ki yapmak çok zor, yıkmak kolay. O yüzden birilerinin yıkmasına izin vermeyeceğiz.”

kha

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler